magia naturii


Tratarea cancerului cu regimul Ohsawa


Cunoscut şi sub denumirea de "regimul celor 10 zile", regimul Ohsawa purifică organismul şi reînnoieşte sângele, printr-o alimentaţie pură, fiind indicat în toate afecţiunile. Cel care l-a popularizat, dovedind că acesta are efecte excepţionale asupra organismului uman, a fost medicul japonez Ohsawa, care a fondat întreaga teorie a alimentaţiei macrobiotice. Metoda era cunoscută sub denumirea de "regimul numărul 7 al doctorului Ohsawa" sau, pe scurt, "regimul Ohsawa".

În medicina chineză şi cea japoneză, acest regim este cunoscut ca modalitate foarte eficientă de amplificare a energiei Yang, pozitive, de control în fiinţă. Aşadar, acest regim este indicat în toate dezechilibrele cauzate de un exces al energiei Yin, negative, lunare cum ar fi: cancerul, tumorile benigne, obezitatea şi supraponderalitatea, scleroza în plăci, labilitatea psihică. Este şi un regim de purificare, indicat în consecinţă la ieşirea din iarnă pentru a scăpa de toxinele acumulate în timpul iernii. Este recomandat celor care nu au vitalitatea necesară pentru a ţine un post negru obişnuit, dar vor totuşi să beneficieze de efectele deosebite ale unui post.


Regimul a fost recomandat deseori de renumitul terapeut Valeriu Popa, ca bază pentru vindecarea unor afecţiuni grave, cum sunt cancerul, dezechilibrele metabolice şi endocrine. Alte boli în care acest regim şi-a dovedit eficienţa sunt:

glaucomul, cataracta, ateroscleroza, hepatitele, cardiopatia ischemică, bolile degenerative date de vârstă, diabetul zaharat de tip II, adenomul de prostată, reumatismul, poliartritele reumatoide, spondilozele cervicale, hipercolesterolemiile, guta, alergiile, nefritele şi pielonefritele.

Regimul este următorul:

Timp de 10 zile se consumă numai cereale Yang – grâu, orez, mei şi hrişcă – în diferite forme de preparare, adică prin fierbere sau coacere, înmuiere în apă (cum este cazul pentru hrişcă) şi neadăugând altceva în afară de apă sau puţină sare. Nu se admite dospirea diverselor aluaturi, nici introducerea de drojdii. Nu se foloseşte grâul germinat sau încolţit. Se mănâncă pe săturate, în două sau mai multe mese pe zi şi, în niciun caz, nu se va răbda de foame în timpul curei.

În cazul unor afecţiuni cronice, sunt indicate mai multe cure succesive de câte 10 zile, cu pauză de 3-5 zile între ele, până la vindecare.

• În pauză şi încă 3-4 luni după însănătoşire, se va ţine o dietă lacto-vegetariană pură. Se beau 2 litri de apă plată sau apa pură de izvor pe zi. Dacă apare tendinţa de constipaţie, se fac clisme.

După urmarea acestui regim creşte vitalitatea, capacitatea de muncă, se îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor şi se amplifică magnetismul curativ. Are loc o reîntinerire, revitalizare şi regenerare a întregului organism. Pe lângă normalizarea greutăţii corporale, acest regim fiind recomandat atât pentru supraponderali, cât şi pentru cei care au o greutate corporală sub media normală, cu acest regim se obţine o reglare a echilibrului endocrin şi o detoxifiere desăvârşită. S-a constatat că acest regim ajută şi la reducerea, după caz chiar eliminarea, unor tumori maligne.

Cele mai hrănitoare şi uşor de folosit preparate din regimul Ohsawa sunt turtiţele de făină integrală de grîu.

Din surse biblice şi istorice, se pare că pe vremea lui Iisus, astfel de turtiţe necrescute erau o mâncare destul de răspândită, iar la "Cina cea de Taină" o astfel de "azimă" a fost ruptă şi împărţită apostolilor de către Iisus.

Aluatul se face cu cât mai puţină apă şi sare. După ce a fost bine frământat, se aşteaptă 20 de minute şi se fac turtiţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit. Nu se păstrează în pungi de plastic, ci doar de hârtie sau textile.

Grâul se poate prepara şi prin fierbere, simplu sau în asociere cu orez, hrişcă sau mei. Orezul poate fi fiert sau adăugat sub formă de făină în aluatul pentru turtiţe. Boabele de hrişcă se înmoaie în apă jumătate de oră, după care se scurge apa şi se mănâncă. Se mai pot prepara şi prin fierbere sau adăugare, sub formă de făină, la realizarea aluaturilor. Meiul poate fi preparat tot prin înmuiere sau fierbere.



Regimul Ohsawa


Regimul Ohsawa este adoptat periodic de multe persoane pentru efectele sale de purificare şi solarizare. Ceea ce noi numim „regimul Ohsawa” este, de fapt, cel mai sever (al şaptelea) dintre regimurile alimentare propuse în scop terapeutic de celebrul medic japonez George Ohsawa. Această veritabilă cură purificatoare presupune ca, timp de 10 zile, să consumăm numai grâu, orez, mei şi hrişcă (adică numai cereale Yang). Pentru cei care ţin acest regim, înainte de sărbătorile de iarnă sau înainte de sărbătoarea Paştelui, oferim câteva reţete inedite numai cu cereale Yang. Pentru cei care nu sunt deloc familiarizaţi cu acest regim, începem cu câteva elemente introductive.

Regimul nr.7 al dr. George Ohsawa din Japonia este un regim alimentar sever, dar totodată foarte eficient în eliminarea a aproape tuturor bolilor produse de excesul de energie YIN, inclusiv CANCERUL, şi permite totodată o echilibrare gradată a fiinţei din punct de vedere energetic (YIN-YANG).

Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume exclusiv cereale yang: grâu, orez, hrişcă şi mei în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul ingredient admis fiind sarea. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de 3 până la 5 zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot YANG, până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului cu care ne confruntăm.

Efectele regimului Ohsawa

Pe lângă faptul că înlătură aproape orice boală, acţiunea acestui regim este extrem de purificatoare; traseele subtile energetice din corpul uman (NADI-urile) sunt curăţate de multe impurităţi care îngreunează circulaţia energiei subtile prin corp. Această purificare generală are drept efect imediat o limpezime şi o claritate considerabilă a minţii; digestia devine mai bună, secreţiile hormonale sunt reglate. Ochii devin strălucitori, iar tenul devine curat şi luminos; fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă, străine ei până atunci.

Este posibil ca la începutul realizării acestui regim să apară, la unele fiinţe umane, reacţii fiziologice neplăcute, uneori chiar violente, datorate în special unei purificări intensive şi unei dezintoxicări masive a corpului. Continuând însă cu tenacitate acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii fizice, psihice, mentale şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit. Chiar şi cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Oshawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Atragem atenţia încă o dată că în acest regim nu trebuie să se consume decât: grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Ca lichid, trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. În continuare vă vom prezenta şi câteva reţete de preparate Ohsawa.

Reţete:

În afară de reţetele cunoscute cu grâu, orez, hrişcă sau mei fierte în apă cu sare, vă mai prezentăm în continuare o serie de reţete mai elaborate care vă vor face mai facilă abordarea acestui regim.

1. Grâu, hrişcă sau mei copt

Se spală foarte bine grâul şi se pune în tigaie cu sare, în strat subţire, atât cât să o acopere. Se pune pe foc puternic şi se amestecă în continuu cu o lingură de lemn. Este foarte important ca focul să fie puternic, pentru ca bobul să devină crocant şi nu tare. Se coace până când boabele de grâu plesnesc toate şi îşi schimbă uşor culoarea. Se verifică dacă grâul a devenit crocant şi uşor de mestecat. Trebuie să aveţi grijă să îl luaţi de pe foc înainte de a se arde, deoarece începe foarte rapid să se închidă la culoare după ce s-a evaporat apa din boabele de grâu.

Pentru hrişcă sau mei se procedează analog, cu precizarea că acestea trebuiesc coapte fără a fi fost umezite în prealabil. În schimb, se adaugă sarea umezită pentru ca aceasta să adere la boabele de hrişcă sau mei.

2. Turtiţe din grâu

Se macină fin grâul (cu ajutorul unei râşniţe mecanice sau electrice), până devine făină. Se face o cocă din apă, sare şi făină de grâu complet, care trebuie să fie elastică, nici prea moale, nici prea tare. Se lasă cca. 2 ore să stea, până ce glutenul din făină face priză, după care se fac turtiţe care se coc fie în tigaie, fără ulei, la foc mic, fie în cuptor (care a fost încins din timp), iar tava în care se pun turtiţele sau covrigeii trebuie să fie şi ea fierbinte.
Dacă se coc în tigaie, se recomandă ca turtiţele să fie cât mai subţiri. La cuptor se pot face covrigi, batoane sau orice alte forme. Se procedează analog în cazul turtiţelor din hrişcă. Se recomandă să se facă turtiţe din făină de grâu amestecată cu făină de hrişcă sau/şi cu făină de mei, făina de grâu fiind în proporţia cea mai mare.

3. Supă de orez cu găluşte de grâu

Dintr-o cantitate mică de făină de grâu integral, apă şi sare se face o cocă moale (mai moale decât cea pentru turtiţe) şi se lasă să stea 15-25 de minute.
Din aceasta se fac găluştele, de mărime cât o nucă, şi se pun în apă clocotită cu sare. Se fierb circa 10 minute, după care se adaugă orez sau făină de orez. Se mai fierbe vreo 10-15 minute, amestecând des dacă am pus făină de orez pentru a nu se lipi. În loc de orez se poate folosi şi hrişcă.

4. Supă de tăiţei de hrişcă

Se prepară din făină de hrişcă măcinată fin, sare şi apă un aluat tare, care apoi se întinde cu făcăleţul pe o masă presărată cu făină. Se rulează apoi foaia obţinută şi se taie felii subţiri. Din aceste felii, când se desfac, se obţin tăiţei care se pun într-o sită şi se scutură de făină. Se mai ţin un sfert de oră să se usuce, apoi se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10-15 minute. Opţional se poate adăuga şi o mână de orez pentru a „îmbogăţi” supa.

5. Terci de grâu şi orez

Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă, în ploaie, făină din grâu integral şi făină de orez, până se obţine o consistenţă de mămăligă moale. Atenţie! Şi grâul şi orezul se umflă la fiert, astfel încât va trebui să lăsaţi compoziţia mai moale şi să nu puneţi prea multă făină. Se fierbe circa 20-30 de minute, amestecând din când în când. Se poate realiza şi numai din făină de grâu sau numai din făină de orez. De asemenea, se poate realiza şi terci din făină de mei sau amestecat cu făină de grâu sau orez.

6. Terci de hrişcă

Este o mâncare foarte sănătoasă şi delicioasă, care poate fi consumată des în acest regim. Se prepară din făină de hrişcă măcinată peste care se toarnă apă clocotită şi sare. Se amestecă, obţinându-se o compoziţie moale care se lasă la umflat 15-20 de minute. Se observă apoi că făina de hrişcă a absorbit toată apa şi terciul a devenit consistent, fiind foarte gustos şi hrănitor.

7. Cremă de orez

Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust.

Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii:
- orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte;
- grâu fiert împreună cu făină de orez copt;
- hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt;
- hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.

 

Miercuri, 01 aprilie 2015, începe (pentru cei care aspiră să se purifice în felul acesta) REGIMUL OHSAWA care este realizat înainte de sărbătoarea creştină a PAŞTELUI. Acest regim se încheie vineri, 10 aprilie 2015 (vineri fiind ultima zi de regim Ohsawa).

 

Make a free website with Yola