magia naturii

Ştiaţi că...? 

În anul 1936 cercetătorul Szent-Gyorgyi Albert a arătat că flavonoidele din citrice (o categorie din grupul antioxidanţilor) au efect de reducere a permeabilităţii şi friabilităţii capilarelor. 

Deoarece majoritatea antioxidanţilor îşi manifestă efectul în combinaţie cu alţi compuşi antioxidanţi (vitaminele A, E şi C), în scopul obţinerii unor rezultate optime este necesar ca aportul acestor compuşi să se facă din surse naturale, şi anume prin instituirea unei diete alimentare variate.


Plantele capabile de fotosinteză sunt deosebit de bogate în compuşi aromatici, o grupă majoră fiind alcătuită din flavonoide, care aparţin categoriei de compuşi polifenolici. Flavonoidele sunt substanţe produse de către plante, care asigură protecţie împotriva razelor UV, în primul rând. Aceste substanţe sunt deosebit de utile şi organismului uman.  


Cel mai cunoscut efect al flavonoidelor este acela de captare a radicalilor liberi, precum şi stimularea acţiunii biologice şi a regenerării vitaminelor E şi C.


Flavonoidele: Printre efectele benefice ale flavonoidelor se enumeră cel antibacterian, hepatoprotector, antiviral, de prevenire a formării cariilor dentare, stimularea regenerării tisulare în urma arsurilor. La nivelul pereţilor celulari flavonoidele exercită următoarele acţiuni: blochează procesul de oxidare a acizilor graşi, reduc nivelul de LDL oxidat, adică scad prevalenţa apariţiei aterosclerozei.  


Cresc stabilitatea pereţilor arteriali şi manifestă un excelent efect antiagregant plachetar. Ameliorează complicaţiile din diabetul zaharat, au şi efect antialergic.


Cercetări în domeniul ştiinţei nutriţiei au demonstrat efectul benefic al vinului, respectiv ciocolatei în profilaxia bolilor cardio-vasculare, dar în cazul unui consum redus al acestor alimente. 



Consumul de flavonoide în rândul populaţiei europene este mult mai scăzut decât cel al populaţiilor orientale, ca atare şi incidenţa bolilor cardio-vasculare şi tumorale este mai crescută în Europa. 





AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

 

Flavonoide

Ce trebuie să ştiţi despre flavonoide?

Flavonoidele sunt produşi secundari ai metabolismului plantelor capabile de fotosinteză, fiind încadraţi în categoria compuşilor cu structură polifenolică.
Flavonoidele îşi exercită acţiunea în principal la nivelul sistemului digestiv şi circulator, fiind absorbiţi la nivel intestinal. Prin acţiunea de legare a radicalilor liberi, prezintă un efect antioxidant marcat.
(Prin antioxidanţi înţelegem acele molecule cu structură stabilă, care se leagă de agenţii oxidanţi cu structură instabilă, neutralizându-i. Rolul agenţilor oxidanţi în apariţia afecţiunilor cardio-vasculare şi a îmbătrânirii precoce, este bine cunoscut.)
Efectul biologic favorabil al flavonoidelor a fost studiat în numeroase clinici şi laboratoare autohtone şi din străinătate.
Prin împiedicarea proceselor oxidative a acizilor graşi de la nivelul pereţilor celulari, flavonoidele exercită o acţiune deosebit de benefică asupra sistemului cardio-vascular.

FLAVIN H7 GLABRIDIN

Produs cu acţiune de ardere a grăsimilor corporale, certificat prin analize de expresie genetică.
• Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) a fost folosit ca remediu încă din cele mai vechi timpuri, acum 4000 de ani a fost folosit şi în Egiptul Antic.
• Glabridina este flavonoidul polifenolic major din rădăcina de lemn dulce.
• Efect antioxidant, efect de inhibare a radicalilor liberi.

• Efect de reducere a nivelului glicemiei.
• Efect antibacterian, anti-Helicobacter pylori.
• Efect anti-Mycobacterum tuberculosis.
• Efect antiinflamator, efect de inhibare a sintezei Melaninei.
• Efect antiosteoporoză.
• Efect de protejare a memoriei.
• Efect antifungic.
• Glabridina stimulează genele din ficat responsabile pentru descompunerea grăsimilor (oxidarea grăsimilor) prin mărirea expresiei lor.
• Reduce de asemenea sinteza acizilor graşi în ficat (lipogeneza).

Ca urmare scad grăsimile viscerale.
Reducerea greutăţii corporale şi a glicemiei
• Preparatul Glabridin reduce nivelului colesterolului LDL la pacienţii cu nivelul de colesterol ridicat.

Efect antioxidant împotriva aterosclerozei
• Glabridina reduce stresul oxidativ prin stimularea activităţii superoxid dismutazei (SOD) şi a glutation peroxidazei.
• Reduce oxidarea LDL produsă de macrofage pentru a proteja protein kinaza C (PKC), care reduce funcţia NADPH-oxidazei. Efectul de inhibare era prezent şi după 20 de ore, fapt care demonstrează că Glabridina era stabilă în celule şi că şi-a menţinut această activitate o perioadă îndelungată.
• Leagă LDL-ul, reduce cantitatea de LDL din aterom, reducând astfel volumul plăcii de aterom.

Efectul asupra funcţiilor creierului
• Reduce dimensiunea infarctului cerebral în caz de deterioare sau obturare a vaselor de sânge.
• Glabridina reduce activitatea colinesterazei din creier ceea ce conduce la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, a gândirii şi a memoriei.

Analiza efectului Glabridinei în cazurile de pigmentare şi de inflamare a pielii
• Glabridina reduce melanogeneza respectiv procesele inflamatorii ale pielii.
• Inhibă enzima tironizază a melanocitelor.
• Efectul anti-inflamator rezultă din reducerea anionului superoxid produs în piele, ca urmare a reducerii activităţii ciclooxigenazei.

Efectul antibacterial şi antifungic al Glabridinei
• S-a demonstrat eficacitatea Glabridinei împotriva ciupercilor de drojdie şi a fungilor filamentoşi. De asemenea, ea s-a dovedit a fi eficient şi în cazul mutanţilor ciupercii Candida.
• În concentraţie de 500 µg/ml are efect inhibitor faţă de bacteriile aerobe Gram-negatív, precum şi faţă de bacteriile Gram-pozitiv. Mai mult, s-a dovedit a fi activ şi faţă de Mycobacterium tuberculosis.

SLIM FLAVIN7 100 CAPSULE

Produs cu acţiune de ardere a grăsimilor corporale, certificat prin analize de expresie genetică. Glabridina este singurul compus din clasa flavonoidelor care ajută la slăbit!

Prin stimularea metabolismului lipidic, glabridina are capacitatea de a descompune aşa-numitele grăsimi viscerale, care se acumulează în jurul organelor. Grăsimile viscerale se găsesc în jurul organelor interne, reprezentând rezerva de energie stocată sub formă de grăsimi, uşor accesibilă organismului. Depunerea excesivă a acestui tip de grăsime este direct proporţională cu apariţia bolilor legate de modul nostru de viaţă şi alimentaţie. O dată cu scăderea cantităţii de grăsimi viscerale are loc şi mobilizarea depozitelor lipidice subcutanate, rezultând în subţierea stratului de grăsime de la nivelul abdomenului.

Cercetări ştiinţifice în acest domeniu atestă faptul că prin consumarea regulată a glabridinei are loc normalizarea indicelui de masă corporală şi ameliorarea parametrilor fiziologici.

Studiul cu raze X a demonstrat că mecanismul de acţiune al glabridinei constă în scăderea sintezei acizilor graşi la nivel hepatic şi favorizarea metabolizării acestora. Analizele au demonstrat faptul că lemnul dulce şi extractele obţinute din acesta reprezintă alimente sigure.

De ce glabridina?

• Deoarece aveţi depuneri de grăsimi în zona abdomenului.....
• Deoarece aveţi un nivel crescut de lipide în sânge......
• Deoarece suferiţi de hiperglicemie......
• Deoarece hipertensiunea reprezintă un factor de risc pentru Dvs......
• Deoarece doriţi să aveţi o viaţă lungă şi sănătoasă.....

FLAVIN H7 HYDROGENERGY

Componentele:

Strugurii roşii sunt bogaţi în flavonoide cu efect antioxidant, care prin neutralizarea radicalilor liberi, ne protejează împotriva cancerului, aterosclerozei şi a bolilor coronariene. Datorită conţinutului său în rezveratrol, strugurii roşii reprezintă unul dintre cele mai preţioase fructe în ceea ce priveşte combaterea radicalilor liberi.

Murele au un conţinut ridicat de flavonoide, dar conţin şi potasiu, calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier şi cupru. Mai conţin: vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B1, B6, riboflavină, acid pantotenic şi niacină.

Cireşele negre conţin potasiu, calciu, sodiu, fosfor, vitaminele A, B şi C şi au efect de epurare a sângelui şi detoxifiere remarcat.

Coacăzele negre au ca şi principii active oligoelemente, flavonoide, uleiuri volatile, taninuri, rutină şi vitaminele B şi C. Efectele fiziologice mai cunoscute sunt: efectul diuretic, antihipertensiv şi efectul de ameliorare a simptomelor gutei şi reumatismului articular.

Socul conţine acizi organici, vitaminele A şi C, zaharuri, taninuri, oligoelemente, uleiuri volatile. Una dintre cele mai importante proprietăţi este conţinutul în acizi organici, care prezintă efect de epurare a sângelui, iar datorită conţinutului în flavonoide prezintă efect antioxidant.

Prunele sunt deosebit de bogate în potasiu (757 mg/100 g). Stimulează metabolismul, deoarece conţinutul lor în mangan duce la creşterea numărului enzimelor digestive. Datorită conţinutului în potasiu, normalizează ritmul cardiac, oferă protecţie împotriva hemoragiilor interne, respectiv contribuie la scăderea tensiunii.

Porumbarul este o plantă folosită în scopuri terapeutice încă din antichitate, actualmente utilizată în tratamentul afecţiunilor inimii şi sistemului circulator. Fructul cu gust acru, datorită efectului hipolipidemiant şi de intensificare a metabolismului, este folosit în curele de slăbire, ca şi diuretic şi în scopul curăţirii rinichilor. Fructul conţine cantităţi însemnate de vitamina C şi acizi organici.

Hibiscusul - utilizat pe cale internă are efect mucolitic şi antitusiv. Este o importantă sursă de vitamina C, conţine flavonoide, cantităţi reduse de uleiuri volatile. Are efect de revigorare a organismului, mucolitic, de calmare a tusei, motiv pentru care poate fi utilizat cu succes în tratarea laringitelor, dar are efecte benefice şi asupra digestiei.

Antioxidantul cu molecula cea mai mică este hidrogenul

Prin consumul de oxigen "ardem" încet, cu toate acestea oxigenul este indispensabil.
Hidrogenul este o sursă de energie curată şi nouă, care încetineşte procesul de îmbătrânire.

Conţinutul ridicat în hidrogen creşte efectul reductiv. Utilizarea hidrogenului reprezintă cea mai nouă şi modernă metodă naturală de legare a radicalilor liberi. Procesele reductive din organism contracarează stresul oxidativ rezultat în urma activităţilor biologice.
În momentul în care hidrogenul întâlneşte un radical liber în organism, are capacitatea de a-l neutraliza. Prin acest proces, radicalul liber îşi pierde instantaneu capacitatea de a provoca distrugeri celulare.

Cercetările efectuate în acest domeniu au permis dizolvarea unor mari cantităţi de hidrogen activ în sucul concentrat de fructe. În acest mod, hidrogenul poate fi uşor conservat şi ajungând în organism îşi poate exercita efectul de legare a radicalilor liberi.
Potenţialul reductiv al hidrogenului este puternic şi măsurabil. ORP - 400mV.

FLAVIN7 SIROP ŞI CAPSULE

Flavin7 este un concentrat special extras din fructele produse pe anumite terenuri (livezi) şi selecţionate cu grijă (struguri negri, mure negre, porumbele, fructe de soc, cireşe negre, prune şi mere), fiind un concentrat de molecule separate. Conţinutul în flavonoide al capsulei Flavin7 este dat de extractul concentrat liofilizat al fructelor din compoziţie. Conţine în cantităţi foarte mari substanţe imunizante vegetale speciale, resveratrol şi antioxidanţi vegetali.

CARDIO FLAVIN 7+, 90 CAPSULE

Este un complex de flavonoide de origine vegetală, cozi de cireşe şi vişine, respectiv plante medicinale (păducel, porumbar). Ce trebuie  să  ştim despre acţiunea cozilor de cireşe şi vişine? Substanţele active – procianidinele şi flavonoidele – joacă un rol bine determinat în exercitarea acţiunii principale. Din punct de vedere ştiinţific, aceşti compuşi se recomandă ca tratament adjuvant în scăderea capacităţii fizice.

Utilizarea pe termen lung nu prezintă niciun risc al apariţiei unor efecte secundare.
Ce trebuie să cunoaştem despre păducel? Păducelul este o plantă medicinală aflată pe locul întâi în corectarea oxigenării cordului.
Întăreşte cordul suprasolicitat, reglează ritmul cardiac şi are efect calmant şi de echilibrare prin creşterea aportului de oxigen şi glucoză la nivelul ţesutului cardiac.
Ce trebuie să cunoaştem despre porumbar? Preparatele din porumbar au acţiune de purificare a sângelui şi întărire a organismului. Fructul are un conţinut important în vitamina C, de 60 mg / 100g, respectiv conţine numeroşi acizi vegetali.

CYTO FLAVIN 7+, 90 CAPSULE

Este un complex de flavonoide vegetale, enzime (germeni de grâu, germeni de broccoli, germeni de lucernă).

Ce anume trebuie să cunoaştem în legătură cu enzimele?

- sunt compuşi proteici, care măresc viteza reacţiilor chimice din organism (exercită rol catalitic)
- s-au pus în evidenţă 3000 de enzime aparţinând organismului uman
- în decursul unui singur minut enzimele catalizează 36 milioane de procese biochimice
- organismul este echipat la naştere cu o anumită cantitate de enzime, care -ca şi vitaminele-trebuiesc suplimentate continuu
- contrar vitaminelor, enzimele pot fi sintetizate doar de organismele vii
- principala sursă de enzime pentru om o reprezintă germenii vegetali
     

Datorită efectului umidităţii şi căldurii, din minuscula sămânţă viaţa erupe cu o energie covârşitoare. Seminţele conţin o cantitate uriaşă de enzime, necesare creşterii plantei, conţinutul acestora fiind considerabil mărit în momentul germinării.
Starea noastră de sănătate depinde de existenţa unei cantităţi suficiente de enzime în organism!

Germenele conţine toate elementele necesare bunei funcţionări a organismului. În cursul procesului de germinare, conţinutul în vitamina C creşte de 27 ori, conţinutul în caroten creşte cu 200% după 2 ore de germinare; conţinutul în vitamina B creşte cu 50%, iar cel al vitaminei E cu 120%. Germenii conţin o cantitate de energie cu 25% mai mare în comparaţie cu carnea, dar nu determină creştere ponderală.


AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

Make a free website with Yola