magia naturii

Ştiaţi că...? 

În scopul prevenirii cancerului de colon se recomandă evitarea alimentelor bogate în grăsimi de origine animală şi instaurarea unei diete bazate pe fructe, legume şi fibre vegetale. Din totalul de calorii introduse zilnic în organism, grăsimile animale însumează 40-45% în cazul civilizaţiilor vestice, cu toate că valoarea recomandată ar fi de doar 10%. Mecanismul prin care grăsimile animale pot deveni cancerigene nu este pe deplin elucidat, dar se presupune că sub acţiunea acestora bacteriile florei intestinale produc anumiţi compuşi de degradare care cresc rata de multiplicare a celulelor de la nivelul pereţilor intestinali.  


Fibrele vegetale contracarează acest efect nu numai prin uşurarea tranzitului bolului fecal, peristaltismul intestinal corespunzător reducând timpul de contact al substanţelor cancerigene cu pereţii intestinali, ci şi prin ameliorarea metabolismului bacterian.


O asociaţie internaţională europeană (EPIC) a efectuat un studiu pe o durată de 4 ani şi jumătate pe un număr de 500.000 persoane. Rezultatele experimentului au arătat faptul că incidenţa cancerului de colon în cazul persoanelor care au consumat peste 35 g fibre vegetale pe zi a fost cu 40% mai scăzută decât la care consumul de fibre alimentare a fost de doar 15g. 



Rolul fibrelor vegetale în alimentaţie. Malfuncţii intestinale cauzate de deficitul de fibre vegetale. În ce condiţii o raritate patologică poate deveni maladie populară. Constipaţia şi diverticulita (inflamarea sau infectarea diverticulilor intestinali) sunt consecinţe ale unei alimentaţii necorespunzătoare. Bolile cauzate de alimentaţia necorespunzătoare sau modul de viaţă nesănătos au devenit din ce în ce mai frecvente. 


Se cunoaşte de mai mult de jumătate de secol faptul că o alimentaţie sănătoasă stă la baza menţinerii stării de sănătate. Cei mai importanţi nutrienţi, surse de energie pentru organism sunt proteinele, glucidele şi lipidele, cu toate că aceştia nu pot asigura funcţionarea armonioasă a organismului. Un rol important în menţinerea stării de sănătate îl au vitaminele, sărurile minerale şi fibrele alimentare. Alimentaţia săracă în fibre poate constitui factor de risc în declanşarea a numeroase boli. Numeroşi cercetători consideră constipaţia ca o adaptare temporară a organismului la dieta săracă în fibre. Consecinţa directă a lipsei fibrelor din alimentaţie o constituie scaunul de consistenţă tare. În acest caz intestinele trebuie să asigure tranzitul unui bol fecal de consistenţă tare, ca atare musculatura intestinală se dezvoltă, creşte presiunea internă, motiv pentru care între straturile musculare se dezvoltă diverticulii intestinali, formaţiuni cu aspect de saci localizaţi la nivelul pereţilor intestinali. Diverticulita afectează 30-35% din populaţia statelor industrializate, cu toate că în perioada anilor 1900 era considerată o maladie rară. Diverticulita a devenit astfel una dintre bolile caracteristice secolului nostru. 


Fibrele vegetale joacă un rol important în formularea regimului alimentar şi a dietei pacienţilor supraponderali.


În acest scop, alături de o alimentaţie bogată în fibre este necesar şi un aport crescut de lichide, ceea ce înseamnă aproximativ 2 litri pe zi. În cazul unui aport insuficient de lichide, fibrele alimentare vor extrage apa din pereţii intestinali, favorizând stările de constipaţie. 


Printre bolile metabolice în incidenţa cărora regimul alimentar sărac în fibre este un factor cheie, se enumeră obezitatea, diabetul zaharat şi hiperlipidemia. În ceea ce priveşte evitarea obezităţii, fibrele alimentare reprezintă un obstacol fiziologic în valorificarea energiei. În lipsa fibrelor alimentare acest impediment dispare.  


Produsele preparate din făina integrală conţin vitamine, săruri minerale, fibre alimentare şi alte componente cu efect favorabil asupra stării noastre de sănătate. Conţinutul în fibre al făinii albe este mai scăzut decât cel al făinii integrale. 


Consumul regulat al alimentelor bogate în fibre (cereale, fructe şi legume) este important în scopul asigurării activităţii intestinale. Conţinutul ridicat de fibre creează senzaţia de saţietate, fără a fi nevoie de introducerea unor cantităţi mari de calorii în organism. 


Procesul oxidativ de la nivelul organismului nostru poartă denumirea de stres oxidativ şi are rol în accelerarea procesului de îmbătrânire, producerea de infarct miocardic, afecţiuni ale ţesutului cutanat şi hepatice. Ca şi antidot se recomandă antioxidanţii. 


Aceştia există în organism, dar antioxidanţii introduşi prin aport alimentar joacă un rol mult mai important, deoarece în acest caz interacţiunea radicalilor liberi va avea loc cu antioxidanţii din alimente şi nu cu cei prezenţi în organism.


Substanţele antioxidante au rolul de a proteja celulele de posibilul efect cancerigen al radicalilor liberi. Analiza a unui număr de 1600 probe de sânge a evidenţiat faptul că nivelul antioxidanţilor este mai scăzut nu numai la persoanele fumătoare, ci şi la fumătorii pasivi din acelaşi mediu. Nu s-a putut demonstra existenţa unei relaţii cauzale între nicotină, gudron şi scăderea nivelului de antioxidanţi, dar s-a observat faptul că regimul alimentar al fumătorilor este mai sărac, probabil aceasta este cauza scăderii nivelului de antioxidanţi. 


Atât aportul redus de antioxidanţi, cât şi creşterea nevoilor pentru aceşti compuşi necesită sporirea aportului zilnic de antioxidanţi.


S-a observat faptul că, dată fiind aceeaşi rată a prevalenţei factorilor de risc (obezitate, tabagism, consum de grăsimi) frecvenţa bolilor cardio-vasculare în cadrul populaţiei din Franţa este mult mai scăzută comparativ cu Anglia sau SUA. 


Explicaţia rezidă în consumul regulat, dar cu măsură a vinului roşu (cu conţinut în rezveratrol/antioxidanţi). 


Condiţia pe care un antioxidant trebuie să i îndeplinească este capacitatea lui de a capta radicalii liberi şi de a-i neutraliza prin suplimentarea electronului lipsă, iar acest proces trebuie să poată fi continuat. Cu alte cuvinte, câteva molecule de antioxidant trebuie să poată asigura protecţia a multor alte molecule biologice.  


Printre antioxidanţii endogeni, produşi de organismul nostru, putem enumera enzimele: catalaza, glutation-peroxidaza şi superoxid-dismultaza (SOD). Cantitatea acestor enzime nu este însă suficientă, fiind necesară suplimentarea nevoilor de antioxidanţi ale organismului prin intermediul unui aport alimentar corespunzător.


Hameiul (Humulus lupulus / Cannabiaceae) este, în sens mai larg „verişorul” canabisului, o liană cu flori, cu flori verzi, în formă de conuri. Este folosit în medicina tradiţională de sute de ani. 


Observaţii arată că utilizarea în perioada de alăptare creşte volumul laptelui matern secretat, respectiv are efect calmant asupra sugarului, principiile active din hamei trecând în lapte.


Argintul are avantajul de a anihila agenţii patogeni fără a afecta organismul gazdă. Preparatele pe bază de argint s-au dovedit eficace în cazul a 650 boli diferite, comparativ cu antibioticele, al căror spectru include doar 6-7 tipuri de microorganisme. Pe lângă bolile infecţioase, argintul are excelente proprietăţi de ameliorare a arsurilor grave. S-a dovedit eficace şi în tratamentul cancerului, respectiv împotriva unor infecţii virale. Căile de utilizare includ administrarea externă, perorară, intramusculară şi intravenoasă.  


Argintul mai este întrebuinţat în scop conservant, în cadrul grădinăritului, în tratamentul animalelor, dezinfectare. Nu prezintă interacţiuni cu alte produse medicinale, nu are efecte secundare, nu duce la usturimi după administrare şi nu poate fi supradozat.


În urma tratamentului hipertensiunii arteriale cu beta-blocante se observă scăderea nivelului coenzimei Q10, motiv pentru care este indicată suplimentarea acestei vitamine. Nu se recomandă administrarea coenzimei Q10 la femeile însărcinate sau care alăptează decât cu sfatul medicului.  



Coenzima Q10 este răspândită în întregul organism. Cele mai mari cantităţi se găsesc la nivelul inimii, rinichilor, ficatului şi a glandelor suprarenale. 



Ciuperca Ganoderma lucidum a fost cunoscută şi utilizată în China antică de mai mult de 2000 ani. În tradiţia chineză această ciupercă, datorită puterii sale miraculoase poate vindeca diferite boli, motiv pentru care denumirea utilizată pentru această ciupercă „Ling Zhi” face referire la „puterile spirituale”. 


Preparatele din această ciupercă se utilizează în China şi Japonia ca medicamente, iar în SUA institutul naţional care reglementează produsele medicamentoase şi alimentare FDA (Food and Drug Administration) a permis utilizarea acestei ciuperci în preparate de tip supliment alimentar. 


Canabisul endogen, cu efect curativ: „endocanabinoidele produse de organismul nostru ne ajută la menţinerea echilibrului.


Endocanabinoidele sunt direct implicate în stoparea proceselor inflamatorii, împiedicând dezvoltarea proceselor autoimune.” – a relatat dr. Andreas Zimmer, profesor la Institutul Life and Brain Zentrum din Bonn.


Dintre acizii graşi naturali, CLA (acidul linoleic conjugat) intervine în stabilirea echilibrului între ţesutul adipos şi muscular di organism. Cercetătorii au demonstrat că acizii linolici conjugaţi au efect în scăderea frecvenţei cancerului mamar şi de colon. 


Chiar şi o cantitate de doar 1000 mg pe zi poate fi eficientă. Acest ulei special ameliorează sistemul imunitar şi este eficace în combaterea cancerului de colon. Acidul docosahexenoic (DHA) şi acizii graşi omega-3 sunt de asemenea eficienţi. 


Ateroscleroza apare ca urmare a depunerii substanţelor la nivelul pereţilor arteriali, ducând la micşorarea lumenului vaselor, îngreunând circulaţia sângelui. 


Cu cât lumenul este mai îngustat, tensiunea arterială creşte proporţional, la fel şi sarcina inimii. În faza finală are loc înfundarea capilarelor cu apariţia complicaţiilor secundare, şi anume ateroscleroza vaselor coronariene ale inimii, care duce la o irigare incompletă a acesteia. Durerile resimțite în zona inimii devin mai frecvente, culminând cu infarctul miocardic. 


Litiaza renală este una dintre cele mai frecvente boli din sfera afecţiunilor urologice. Este mai răspândită în rândul bărbaţilor, dar poate apărea şi la femei. Cauza este precipitarea respectiv cristalizarea anumitor substanţe aflate în stare dizolvată în urină. 


 

Fierea are rolul de a descompune lipidele în componentele lor de bază, prin activarea enzimei lipază. În lipsa fierii digestia lipidelor ar fi imposibilă. În situaţiile în care ficatul secretă cantităţi insuficiente de bilă, apar simptomele unor probleme de digestie: dureri epigastrice, senzaţie de saţietate, balonare, greaţă, vărsături. 


 

Prevalenţa litiazei biliare la femei este de trei ori mai mare decât la bărbaţi.


Cele mai numeroase cazuri de litiază biliară au fost înregistrate la categoria de vârstă cuprinsă între 50-70 ani, dar poate apărea şi la vârste mai puţin înaintate. Afecţiunile hepatice, pot apărea însă la orice persoană supraponderală. 


Usturoiul – o plantă medicinală cu utilizări tradiţionale, a fost utilizat în toate civilizaţiile de circa 5000 ani. Pe parcursul ultimelor decenii s-au efectuat numeroase cercetări în privinţa eficacităţii acestei plante. Usturoiul este considerat în prezent cea mai sănătoasă legumă cu cel mai larg spectru de acţiune. 


Principalul efect: îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi ameliorează procesele de digestie. Are efect antibiotic. Conține un număr de peste 200 substanţe biologic active, printre care vitamine, săruri minerale, aminoacizi şi enzime. Principiul activ cel mai important al usturoiului este alicina, un compus cu efect antibiotic puternic. 


Efectele cele mai importante ale usturoiului sunt cele exercitate asupra sistemului circulator şi sângelui. Într-un număr al renumitei reviste medicale „Atherosclerosis” este prezentat rezultatul unor cercetări recente, potrivit căruia usturoiul are capacitatea de a împiedica formarea de depuneri pe pereţii vaselor de sânge, sau chiar de a micşora depunerile preexistente. Prin aceste efecte asigură o mai bună irigare a ţesuturilor, respectiv oxigenare şi aport de nutrienţi corespunzătoare.  


Importanţa acţiunii usturoiului asupra pereţilor vaselor sanguine rezidă în prevenirea depunerilor şi scăderea riscului bolilor cardio-vasculare şi a infarctului miocardic. Riscul aterosclerozei şi a formării trombusurilor este de asemenea scăzut, datorită efectului hipocolesterolemiant, care determină implicit scăderea riscului bolilor coronariene. Usturoiul poate împiedica formarea tromboxanului B2 (cu rol în vaso- şi bronhoconstricţie).








































































































































































































AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

 

Suplimente nutritionale

BIOSA FLORA - 250ml

În condiţiile în care substanţele nutritive din alimentaţie nu pot fi valorificate corespunzător atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ, chiar şi un regim alimentar sănătos poate fi de prisos. În acest scop, buna funcţionare a stomacului şi tractului digestiv sunt cerinţe esenţiale.

Flora bacteriană sănătoasă este formată în principal din speciile de Lactobacilus şi Bifidobacterium pe lângă numeroase alte specii bacteriene. Abundenţa acestor bacterii joacă un rol important în împiedicarea multiplicării bacteriilor patogene şi a formării substanţelor nocive, precum şi în prevenirea bolilor infecţioase şi alergice. Importanţa microflorei intestinale în formarea sistemului imunitar, menţinerea structurii intestinale normale şi în obţinerea unui răspuns imunologic optim, este covârşitoare.
70% din substanţele cu rol imunologic se formează la nivelul tractului digestiv!
Sarcina acestora constă în împiedicarea înmulţirii bacteriilor patogene, a paraziţilor intestinali şi a ciupercilor, precum şi în facilitarea digestiei. Măresc absorbţia nutrienţilor, sintetizează vitaminele din complexul B şi acidul folic, au rol în metabolizarea lactozei, facilitează peristaltismul intestinal, măresc capacitatea de reacţie a sistemului imunitar, scad efectele secundare provocate de antibiotice.
Inamicii florei bacteriene sunt: fumatul, consumul de alcool, stresul, factorii de mediu, alimentaţia necorespunzătoare, tratamentul cu antibiotice, chemoterapia, radioterapia, alte terapii medicamentoase, apa clorinată, consumarea cărnii provenite de la animalele din crescătorii, maladiile inflamatorii ale tractului digestiv, constipaţia, diareea.
Tulburările cauzate de factorii de mai sus pot fi uşor tratate prin aportul de probiotice.
Biosa Flora conţine extracte de plante medicinale şi fructe îmbogăţite cu culturi de bacterii lactice şi flavonoide. Produsul conţine un amestec special de bacterii benefice, iar antioxidanţii din compoziţie au rolul de a stimula capacitatea de apărare a organismului. Aceste bacterii benefice acţionează direct asupra mucoasei intestinale, putând fi valorificate de la acel nivel.
Datorită pH-ului scăzut (3,5) al produsului, bacteriile se află în stare inactivă, multiplicarea lor având loc doar din momentul ajungerii în organism. Prin intermediul procesului de digestie, bacteriile benefice duc la formarea acidului lactic, care are rol de reglare a pH-ului de la nivelul tractului digestiv şi de împiedicare a multiplicării bacteriilor patogene.
Prin utilizarea produsului Biosa Flora putem asigura buna funcţionare a sistemului nostru imunitar.
Potenţează acţiunea detoxifiantă a ficatului, scade inflamaţia din cadrul afecţiunilor inflamatorii ale mucoasei intestinale, scade frecvenţa episoadelor de diaree şi balonări. Împiedică formarea tumorilor prin neutralizarea substanţelor cu caracter tumorigen, mai ales la nivelul colonului. Flora bacteriană sănătoasă joacă un rol cheie în ciclul estrogenic al femeilor, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor menopauzei.

INULION FORTE FRUCTOZ - 120 CAPSULE

Pentru menţinerea stării de sănătate: vitaminele, oligoelementele, mineralele, aminoacizii esenţiali din acest produs natural ajută la menţinerea stării de bine. Prin conţinutul de fibre ajută la eliminarea din tubul digestiv a substanţelor nocive şi a rezidurilor nocive ale metabolismului.

Pentru sportivi: vitaminele, mineralele, inulina şi fructoza alături de fosfor, susţin funcţionarea optimă a muşchilor. Tonusul muscular creşte, oboseala musculară se diminuează, în felul acesta, mărindu-se şi performanţa.
Pentru stări de nervozitate, tensionare şi epuizare psihică: un nivel chiar şi puţin ridicat de insulină, dacă e permanent, duce la scăderea glicemiei, care determină irascibilitate, agresivitate, labilitate a sistemului nervos. Conţinutului de inulină şi fructoză poate tempera rezistenţa la insulină, ducând astfel la scăderea nivelului de insulină, reducând astfel iritabilitatea şi nervozitatea.
Pentru cei care suferă de boli cronice: datorită conţinutului de Flavin7, oligoelemente, vitamine, minerale, inulină (ca sursă de carbohidraţi) şi fructoză, metabolismul celulelor este amplificat, se îmbunătăţeşte regenerarea acestora şi de asemeni creşte puterea de apărare a organismului.
Pentru cei care suferă de dureri abdominale, constipaţie: pe de o parte conţinutul în fibre al capsulei de inulion, iar pe de altă parte, conţinutului de inulină, cu putere mare de legare a apei, echilibrează tranzitul intestinal şi elimină constipaţia.
Pentru cei care doresc să slăbească: este foarte indicată în acest caz, datorită conţinutului mare de fibre vegetale şi inulinei, prin puterea foarte mare de legare a apei, pe care fibrele vegetale o au. În felul acesta prin creşterea în volum a fibrelor la nivel intestinal, apare senzaţia de plin, scade senzaţia de foame iar funcţionarea intestinelor este mult îmbunătăţită.
Pentru supraponderali şi obezi: conţinutul capsulei de inulină şi fructoză determină scăderea acizilor graşi liberi astfel diminuând şi nivele ridicate de insulină, răspunzătoare pentru excesul ponderal.

Administrare: 1-2 capsule pe zi sau la recomandarea medicului.
Componente principale: napi (Helianthos tuberosus), vitamina C, seminţe şi coji de sorg.
Valoarea nutritivă/ 1 capsula: vitamina C 80 mg (100% DZR).

LUCERNĂ - 100 / 250 CAPSULE

Lucerna este o plantă care face parte din ordinul Fabales şi care are o răspândire destul de mare în ţara noastră, fără însă a avea o tradiţie a utilizării ei în scop terapeutic. Merită o atenţie specială totuşi, deoarece conţine o gamă largă de substanţe nutritive!

Lucerna a fost denumită şi "vindecătorul cu o mie de proprietăţi" de către biologul Frank Bouer, care a constatat că frunzele verzi ale acestei plante conţin opt aminoacizi esenţiali (pe care organismul nu este capabil sa îi sintetizeze). În plus, fiecare gram de lucernă contine 8.000 U.I. de vitamina A, respectiv 20.000-40.000 U.I. de vitamina K, care protejează împotriva sângerărilor şi ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge. Este o sursa importantă de vitamina B6 şi vitamina E, dar conţine şi o cantitate suficientă de vitamina D, precum şi calciu şi fosfor, care fortifică scheletul osos şi dentiţia copiilor.
Lucerna este indicată în afecţiuni ale stomacului, balonări, ulcere şi lipsa poftei de mâncare, datorită conţinutului de vitamina U. Vitamina U (ulcus, vitamina anti-ulcer) este elementul activ al metioninei. Efectul alcalinizant al lucernei anihilează eficient hiperaciditatea gastrică. Datorită conţinutului ridicat de fibre este benefică în constipaţie, are un uşor efect purgativ, reduce balonarea.

Planta conţine multe minerale, mai ales metale, care ajută la refacerea echilibrului acido-bazic din sânge atât de necesar menţinerii stării de sănătate. Efectul alcalin al plantei dizolvă din articulaţii acidul uric şi accelerează vindecarea rănilor.
Conţinutul ridicat de clorofilă îndepărtează din organism mucusul acumulat în timp, de aceea se poate folosi cu rezultate foarte bune şi în cazul bolilor sistemului respirator (boală pulmonară cronic-obstructivă, bronşite, astm bronşic, pneumonii etc).
Conţine opt enzime esenţiale unei digestii optime, astfel lucerna este recomandată pentru a mări pofta de mâncare.
Merită de amintit că, datorită conţinutului de fier, lucerna reduce oboseala şi se poate folosi pentru eliminarea anemiei. În acelaşi sens poate fi de ajutor femeilor în perioada menstruaţiei.
Conţinutul însemnat de calciu menţine dantura şi oasele puternice, totodată mulţumită acestui mineral întăreşte şi muşchiul inimii.
Substanţele antifungice conţinute de lucernă potenţează efectul probioticelor (bacteriilor „prietenoase”). Este un antipiretic şi diuretic natural. Se recomandă pentru prevenirea inflamaţiilor vezicii urinare şi ale prostatei sau ca adjuvant al tratamentului medicamentos specific în cazul inflamaţiilor deja existente.

Administrare: 1-2 capsule pe zi sau la recomandarea medicului.
Atenţie! Se recomandă ca persoanele care fac tratament anticoagulant să consulte medicul înainte de a consuma lucernă sau produse pe bază de lucernă, datorită conţinutului de vitamină K al acesteia!

Componente principale: extract de lucernă şi Flavin7 (complex de bioflavonoide).
Valoarea nutritivă / 1 capsulă: lucernă 200 mg, polifenoli totali 6,6 mg din care flavonoide 4,6 mg.

ALOE - 100 / 250 CAPSULE

Aloe Vera este cunoscută de demult ca şi elixirul minune al vieţii lungi. Pentru valoarea nutritivă şi efectul vindecător deosebit, mai este numită şi “regina plantelor medicinale”. Aloe Vera hrăneşte toate celulele corpului, ceea ce este foarte important, pentru că celulele numai atunci sunt rezistente şi îşi îndeplinesc rolul dat de natură, dacă sunt corect hrănite.

Substanţele active ale Aloe Vera – mucopolizaharide, antraceni si acizi organici – au efect regenerativ, purificator şi imunizant asupra organismului. Aloe Vera măreşte activitatea sistemului imunitar în mod adaptativ, ceea ce inseamnă că atunci şi acolo activează sistemul imunitar, când trebuie şi unde trebuie (acţiune imunomodulatoare).

Are efecte semnificative în urmatoarele direcţii:
Ulcer gastric: scade nivelul acizilor care provoaca ulcerul, ajută la regenerarea mucoasei stomacale.
Detoxifierea ficatului: cu ajutorul conţinutului de colină, zinc si seleniu, face mai elastică membrana celulei de ficat şi îmbunataţeşte metabolismul ficatului.
Arteroscleroza: conţine numeroase substanţe active care ajută organismul în prelucrarea colesterolului şi astfel împiedică depunerea acestuia.
Infecţii virale, boli cauzate de ciuperci: conţinutul de acemanan şi glicozizi stimulează sistemul imunitar, luptând astfel împotriva agenţilor patogeni.
Probleme de piele: zahărul compus din Aloe Vera, impreună cu câteva enzime, întăresc sistemul imunitar al organismului şi, în acelaşi timp, este antiinflamator, are efect antibiotic natural (de ex. acţionează în: erupţii alergice, acnee, eczemă, ulcer varicos).
Inflamaţia articulaţiilor, reumatism: mulţumită efectului antiinflamator al acidului cinamic si acidului crisofanic, utilizarea de Aloe Vera poate reduce sau chiar îndepărta durerea şi, astfel, articulaţiile îşi recapătă mobilitatea.
Probleme ale aparatului respirator: Aloe Vera activează o serie de molecule care participă la diferite cicluri biochimice – inclusiv respiraţia plămânilor şi a celulelor – îmbunătăţind astfel starea pacienţilor care suferă de astm.
Sistemul hormonal: Aloe Vera activează şi reglează sistemul endocrin, inclusiv pancreasul, glandele suprarenale, timusul şi tiroida.

Compoziţia / 1 capsulă: Aloe Vera 50 mg, polifenoli total 11,6 mg din care flavonoizi 8 mg si resveratro 0,006 mg.

Administrare: zilnic 1 -2 capsule, în caz de afecţiuni grave pentru ridicarea dozei consultaţi medicul.

AMINO GLUTAMIN - 100 / 250 CAPSULE

L-glutamina, care poate fi considerată „mama” tuturor compuşilor amino, este cel mai popular aminoacid. Are rol în menţinerea echilibrului hidric al spaţiului delimitat de membrana celulară, mărind volumul celular (efect de volumizare celulară).

L-glutamina nu este un aminoacid esenţial, ci doar potenţial-esenţial, deoarece poate fi sintetizată în organism. Cu toate acestea, în cazul unei nevoi crescute este necesară suplimentarea acestui aminoacid prin aport extern.
L-glutamina este răspândită în: ţesutul osos, pulmonar, ficat, creier şi peretele gastric. Circa 60% din rezerva noastră de L-glutamină este stocată la nivelul ţesutului osos.
Are rol în stimularea creierului prin capacitatea de legare a unor mari cantităţi de amoniac cu potenţial inhibitor. Ajută la dezvoltarea capacităţii intelectuale, îmbunătăţeşte spiritul de observaţie, ameliorează stările de epuizare mentală.
Poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul alcoolismului. Facilitează vindecarea ulceraţiilor, scade oboseala şi depresia. Are rol benefic în tratamentul impotenţei. Grăbeşte procesul de vindecare în urma interveţiilor chirurgicale, traumatismelor şi în cazul pacienţilor cu cancer.

60% din totalul aminoacizilor prezenţi în celulele musculaturii scheletice este format din glutamină, adică din cei 18 aminoacizi, glutamina reprezintă 60% din ţesutul muscular.
În anumite condiţii, cum ar fi solicitarea fizică intensă, rezervele de glutamină se pot epuiza. Nivelul glutaminei poate scădea cu un procent de până la 50%. În aceste situaţii apare necesitatea suplimentării rezervelor de glutamină cu ajutorul produselor de tip supliment alimentar.
Proporţia de glutamină din muşchi depinde de mai mulţi factori printre care rănile, stresul, alimentaţia deficitară, foametea. Din aceste motive şi în aceste circumstanţe, glutamina este considerată un aminoacid esenţial.

AMINO LIZIN - 100 / 250 CAPSULE

L-Lizina este unul dintre aminoacizii esenţiali care compun proteinele noastre. La copii este de nelipsit pentru dezvoltare, la adulţi este deosebit de folositor pentru vindecarea, închiderea rănilor şi operaţiilor. În lipsa lui, calciul întrodus prin hrană nu se poate asimila în oase şi în dinţi.

L-Lizina are rol important în producerea colagenului care reprezinta baza organica a oaselor şi a pielii. Pe lângă asta întăreşte sistemul imunitar şi este cunoscut efectul împotriva virusilor. Combate virusul herpesului (Herpex Simplex) şi acţionează în prevenirea apariţiei herpesului labial (Herpes Labialis) cât şi a zonei zoster şi varicelei. Are efect benefic şi pentru sănătatea inimii, pentru că împiedică depunerea materiilor de prisos pe pereţii arterelor.

Lizina este utilă în tratarea următoarelor simptome:

- Herpes, piele îmbătrânită I-II;
- Osteoporoză;
- Hemoroizi;
- Angină;
- Boli cardiovasculare;
- Răni/leziuni.

Simptomele lipsei lizinei pot fi:

- Oboseală/astenie;
- Ochi roşii;
- Ameţeală;
- Timp de reacţie mărit;
- Anemie;
- Anomalie enzimală;
- Creştere deficitară;
- Anomalie imunologică şi HIV.

Compoziţia: Aminoacizi L-lizină 300 mg, polifenoli total 3,3 mg din care flavonoizi 2,3 mg.

Dozare: zilnic 1 capsulă sau, după nevoie, maxim 2 capsule. Dacă este posibil se ia pe stomacul gol cu multă apă sau suc de fructe.

AMINO ARGININ - 100 / 250 CAPSULE

L-Arginina aparţine grupei aminoacizilor semiesenţiali, ceea ce înseamnă că atunci când în organism este nevoie de multă arginină (de ex. în perioada creşterii), este necesară suplimentarea externă. L-Arginina stimuleaza productia de Oxid nitric (NO), contribuind la vasodilataţie, mărind alimentarea cu substanţe nutritive şi oxigen a celulelor, cu efecte benefice şi pentru suferinzii cardiaci.

Oxidul nitric conduce de asemenea la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivelul pelvin, prin urmare întărind erecţia la bărbaţi şi imbunătăţind plăcerea sexuală la femei. Îmbunătăţeşte producerea de insulină, reglând astfel nivelele glicemiei. Contribuie la detoxifierea ficatului şi la regenerarea ficatului gras.

Acţionând asupra hipofizei, intensifică eliberarea hormonului de creştere.
Ajută la producerea colagenului. Împiedică degenerarea ţesuturilor, ajută la regenerarea muşchilor prin faptul că ajută la eliminarea amoniacului produs în organism. Combinaţia de 1:1 a doi aminoacizi, L-Arginina şi L-Lizina, amplifică în mod natural eliberarea hormonului de creştere în organism, se stimulează astfel creşterea masei musculare şi a randamentului, fiind foarte avantajoasă mai ales în cazul celor care depun efort fizic şi a sportivilor.
Arginina este utilă şi în urmatoarele cazuri:
 

- Boli cardiovasculare;
- Probleme de concentrare;
- Infertilitate;
- Răni/leziuni;
- Hipertensiune;
- Probleme erectile;
- Infecţii urinare.

Nu este indicată pentru femei gravide şi care alăptează, bolnavilor de schizofrenie. Nu este indicată nici in cazul herpesului.

Compoziţia / 1 capsulă: L-arginină 300 mg, polifenoli totali 3,3 mg, din care flavonoizi 2,3 mg.

Administrare: 1-2 capsule pe zi pe stomacul gol, cu multă apă sau suc de fructe.

SFECLĂ - 100 / 250 CAPSULE

Efectele benefice ale sfeclei asupra sănătăţii sunt cunoscute încă din vechime. Calităţile majore al acestei plante se datorează conţinutului mare de vitamine, minerale şi fitocompuşi. Este foarte bogată în acid folic, de aceea poate fi consumată cu încredere şi de către femeile însărcinate.

Sfecla este cunoscută şi în medicina populară ca un bun regenerator al sângelui deşi conţinutul de fier nu este mai mare decât al altor plante. Acest efect pozitiv asupra sângelui se datorează faptului că organismul valorifică mai uşor substantele active din sfeclă.

Are conţinut substanţial de pectină, care ajută la eliminarea metalelor grele şi a colesterolului în surplus din organism. Are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. Sfecla roşie conţine foarte multe substanţe ce protejează ficatul. Combinaţia unică de sodiu şi potasiu (10:1) contribuie la dizolvarea şi eliminarea depunerilor de calciu din organism (de ex. în litiaza renală sau cea biliară). Conţinutul de potasiu şi magneziu are efect benefic asupra tensiunii, inimii şi sistemului nervos. Are efect întăritor, ajută la creşterea celulelor, îmbunătăţeşte situaţia bolnavilor în convalescenţă şi chiar ajută la înlăturarea simtomelor răcelii şi gripei. Sfecla ameliorează simptomele neplăcute ale menopauzei.

Compoziţia / 1 capsulă: sfeclă roşie 200 mg, magneziu (Mg) 23 mg, polifenoli totali 3,3 mg din care flavonoizi 2,3 mg.

Administrare: 1-2 capsule pe zi sau la recomandarea medicului.

RODIE - 100 / 250 CAPSULE

Rodia (Punica Granatum) a fost respectată timp de milenii din punct de vedere spiritual şi medical atât în Asia cât şi în Orientul apropiat. Încă din antichitate a fost considerată un întăritor al organismului şi un tonic psihomental. Ştiinţa modernă descoperă abia în zilele noastre acest fruct deosebit, care are din ce în ce mai multe succese în cazul bolilor de inimă, în prevenirea şi tratarea cancerului.

Printre substanţele active pe care le conţine, enumerăm: vitamina C, acid folic, vitaminele A si E. Efectul antitumoral se datorează acidului elagic, ce este un component polifenolic al rodiei. Are efecte anti-îmbătrânire, lupta impotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite si chiar protejează creierul fătului.

Un studiu realizat de către Universitatea de Medicină St. Louis din Washington a demonstrat că este recomandat ca si femeile gravide sa consume rodii deoarece aceste fructe protejeaza creierul micuţilor de eventualele afecţiuni ce pot aparea din cauza proastei oxigenări sau a circulaţiei necorespunzătoare a sângelui. Alte proprietăti terapeutice: se foloseşte împotriva diareei, reduce febra (în unele cazuri), rădăcina este folosită pentru combaterea paraziţilor intestinali (tenia), dar doar la indicaţia medicului. De asemenea, rodia mai are efecte benefice asupra fertilităţii, în menţinerea tensiunii arteriale la valori normale, lupta împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.

Cum funcţionează efectul antitumoral?

Durata de viaţă a celulelor sănătoase este de 120 de zile şi este urmată de moartea normală a celulei (apoptoza). Celulele moarte sunt înlocuite cu celule noi, sănătoase. În schimb, celulele canceroase nu mor ci se înmulţesc haotic prin diviziune. Acidul elagic produce moartea celulelor canceroase fără a dăuna celulelor sănătoase. Aceasta acţiune este posibilă deoarece acidul elagic este prezent în rodie legat de glucoză. Celulele canceroase au un necesar de glucoză de 15 ori mai mare decât alte celule şi astfel, odată cu glucoza din rodie, celulele canceroase preiau o mare cantitate de acid elagic care duce la distrugerea acestora.

Flavonoizii rodiei frânează producerea de vase sanguine în jurul tumorii (angiogeneza) astfel având cel mai puternic efect antitumoral. Complexul de vitamine şi antioxidanţi are efect benefic asupra: sănătăţii cardio-vasculare, indicelui aterogen (raportul dintre LDL şi HDL); ajută la evitarea aglutinării trombocitelor. Scade tensiunea sistolică şi combate ateroscleroza. Ajută în cazul oboselilor cronice şi în cazul anemiei. Conţine estrogen, astfel poate ameliora simptomele menopauzei. Are efect antiinflamator, împiedică producerea enzimelor care atacă cartilajul şi care determină apariţia artrozei, şi a afectării articulaţiilor. La bărbaţi scade riscul de formare a prostatitei.

Compoziţia / 1 capsulă: acid elagic 32 mg, polifenoli totali 10,6 mg din care: flavonoizi 7,4 mg, resveratrol 0,005 mg.

Administrare: 1-2 capsule pe zi sau la recomandarea medicului, cu multă apă.

CĂTINĂ - 100 / 250 CAPSULE

Greu de găsit un arbust fructifer cu o atât de mare răspăndire ca şi cătina, şi totuşi abia o cunoaştem, deşi fructul este folosit de mai bine de o mie de ani de către vindecătorii tibetani. Demult şi în Ungaria se găsea în multe locuri în mediu natural, azi devenind ornament în grădini şi parcuri.

Cătina este de asemeni un arbust fructifer foarte răspândit şi în România.
Dintre toţi arbuştii fructiferi de la noi, fructul de cătină are cel mai mare conţinut de vitamina C (500-900 mg/100g), astfel fiind un puternic stimulator al sistemului imunitar; de asemenea are efect antiinflamator. Măreşte rezistenţa faţă de infecţiile căilor respiratorii. Alte vitamine prezente în fruct sunt: A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Mai regăsim celuloza, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe etc. Reglează metabolismul şi întăreşte ţesuturile conjunctive, astfel reducând formarea celulitei.
Are efect benefic în caz de gastrită, ulcer duodenal, protejează ficatul. Îmbunătăţeşte funcţionarea nervilor optici. Împiedică dezvoltarea tumorilor, diminuează efectele adverse ale chimio- şi radioterapiei folosite în tratamentul cancerului. Sunt cunoscute şi efectele cosmetice: stopează căderea părului, apariţia ridurilor, ajută la dispariţia petelor de bătrâneţe, menţine bronzul pielii.

Compoziţia / 1 capsulă: extract de cătină 300 mg, polifenoli totali 3,3 mg din care flavonoizi 2,3 mg.

Administrare: 1-2 capsule pe zi, cu multă apă sau suc de fructe sau la recomandarea medicului.

RESVERATROL FORTE - 100 / 250 CAPSULE

Resveratrolul este un antibiotic vegetal din grupa de substanţe numite fitoalexine, care se găseşte în cojile strugurilor roşii şi prin aceasta, în multe dintre vinurile roşii.
Resveratrolul este cel mai eficient si cel mai bine studiat fitonutrient pentru menţinerea şi protejarea sănătăţii.

- inhibă apariţia, propagarea şi dezvoltarea cancerului;
- este un puternic antioxidant, 100% natural, protejează ADN-ul;
- reface nivelul de glutation (cel mai important antioxidant al nostru);
- creşte nivelul de quinone reductase (chinon reductază) (ficatul foloseşte această enzimă pentru detoxifiere);
- are rol protector împotriva formării cancerului de colon;
- poate proteja împotriva cancerului de prostată;
- activează ca un fitoestrogen benefic;
- reduce oxidarea LDL (colesterolul rău); reduce nivelul de trigliceride şi colesterol precum şi agenţii hipertensivi;
- ajută la vindecarea rănilor de piele.
Resveratrolul este o soluţie extraordinară pentru multe probleme de sănătate cauzate de îmbătrânire:
Sănătatea inimii: Organizatia Mondiala a Sănătăţii sugerează că doar resveratrolul reduce riscul cardiovascular cu 40%. Resveratrolul este mai eficient decât vitamina E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi pentru prevenirea oxidării LDL (colesterolului rău). Inhibă agregarea plăcilor prin blocarea acţiunii factorilor de agregare. Susţine producţia de oxid nitric, care relaxează şi dilată arterele. Reduce nivelul de trigliceride şi colesterol precum şi agenţii hipertensivi.
Prevenirea cancerului: Resveratrolul este una dintre substanţele naturale care în mod evident opreşte dezvoltarea celulelor canceroase în diverse stadii: un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează proliferarea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare. Un experiment în care a fost administrat resveratrol unor şoareci pe o perioadă de 18 săptămâni a demonstrat o reducere a tumorilor de piele cu 98%! Resveratrolul distruge celulele canceroase indiferent dacă sunt estrogen-dependente, sau au gena p53. Un studiu din Austria arată că resveratrolul previne câteva tipuri de cancer, printre care metastaza la oase. Alte studii au demonstrat că în unele cazuri îmbunătăţeşte eficienţa chimioterapiei. Poate de asemenea să blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate in acid linoleic. Spre deosebire de multe medicamente, Resveratrolul protejează şi nu distruge celulele sănătoase. Acţiunea sa anticancerigenă este diversificată, puternică şi sofisticată.
Sănătatea creierului: studii preliminare arată că resveratrolul, singur sau în combinaţie cu alţi antioxidanţi, protejează creierul împotriva ştresului oxidativ. Stresul oxidativ este cunoscut că având un rol major în cele mai multe boli neurodegenerative.
Inflamaţiile: un studiu efectuat în China a demonstrat recent că, injectat imediat dupa rănire, resveratrolul este la fel de eficient ca şi medicamentul Prednison în protejarea împotriva inflamării măduvei spinării, dar cu avantajul adiţional al protecţiei antioxidante. Un studiu efectuat pe şobolani cărora le-a fost administrat resveratrol pentru 21 de zile, a arătat o îmbunătăţire a prognozei şi o reducere a efectelor permanente ale atacului cerebral.
Longevitate: conform unui studiu al Harvard Medical School, resveratrolul activează o genă a longevităţii în drojdia de bere şi creşte speranta de viaţă cu 70%! Acţionează în acelaşi fel ca şi reducerea caloriilor (singura modalitate demonstrată ştiinţific pentru creşterea longevităţii) prin activarea genelor SIR.
Azi este cunoscut mecanismul biologic care explică efectul cardiac benefic al Resveratrolului: Resveratrolul condiţionează muşchiul inimii, ceea ce înseamnă că „învaţă” (ajuta) inima să suporte deficitul de oxigen - care in mod obişnuit cauzează infarctul. 

Compoziţie / 1 capsulă: Polifenoli totali 18 mg din care flavonoide 10 mg şi resverartol 5,005 mg.

Administrare: 1-2 capsule pe zi sau la recomandarea medicului, cu multă apă.

RELAXETIN FORTE - 60 CAPSULE
Complex relaxant forte cu extract de colină din hamei şi bioflavonoide roşii.

Prin intermediul componentelor este detensionant, binedispune, ameliorează simptomele de depresie, anxietate, ajută şi în unele cazuri de tulburări de somn.

Consumat cu regularitate ajută la învăţat, creşte puterea de concentrare, este recomandat şi în cazul efortului psihic intens. Efectele hameiului: este recomandat în caz de anxietate, stress, depresii uşoare, are un efect uşor sedativ. Recomandat femeilor, pentru depăşirea dificultăţilor psiho-somatice specifice perioadei de menopauză. Efectele colinei: îmbunătăţeşte capacitatea intelectuală şi memoria. Ajută la învăţat, crescând puterea de concentrare. Are efecte pozitive la debutul bolii Alzheimer şi în prevenirea acesteia. Bioflavonoidele şi colina din Relaxetin Forte acţionează sinergic, amplificând efectele benefice ale hameiului.

Compozitia / 1 capsulă: extract din conuri de hamei 200 mg, Polifenoli totali 3,3 mg din care 2,3 mg flavonoizi.

Mod de administrare:
Tulburări de somn: înainte de culcare cu jumătate de oră 1-2 capsule.
În cazul stărilor de anxietate (stări depresive) ca şi supliment terapeutic: 1 capsulă pe zi, în cazuri mai grave 2 capsule pe zi (dimineaţa-seara 1-1) sau la recomandarea medicului.
Se recomandă curativ, dar produsul se poate consuma şi în mod curent. Nu depăşiţi doza zilnică de 2-3 capsule!

Se poate administra şi conducătorilor auto! Nu se recomanda femeilor gravide!

RED ALOE - 500ml 

Are patru importante efecte:

• Reduce inflamaţiile
• Fungicid
• Antibiotic
• Regenerator 

 

În plus, poate diminua atacurile radicalilor liberi acumulaţi în organism.
Aloe Vera este planta cea mai semnificativă din cele folosite în medicina populară. Corpul uman este alcătuit din circa 350 de compuşi, din acestia 240 se regăsesc în aloe: substanţe minerale, aminoacizi, vitamine, enzime, proteine, polizaharide şi stimulatori biologici.


Are efect semnificativ de regenerare a celulelor. Red Aloe conţine şi concentrat de flavonoizi extraşi din fructe cu coajă roşie şi sâmburii acestora. Băutura astfel obţinută conţine efectele combinate ale flavonoizilor şi ale Aloe Vera. Datorită activităţii puternic antioxidante, este eficientă în lupta contra efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Compoziţie: Aloe vera, struguri roşii, mure negre, cireşe negre, concentrat de coacăze negre.

Administrare: zilnic 30 ml.

NANO SILVER - 200ml / 500m

Argintul este un metal preţios folosit din timpuri străvechi. Pentru organismul uman, este un element indispensabil, efectele sale benefice  fiind cunoscute de grecii şi romanii antici.

De ce poate să fie terapeutic consumul argintului coloidal?
Rezultatele cercetătorilor au demonstrat că are rezistenţă faţă de 650 de agenţi patogeni, pe care îi distruge în mai puţin de şase minute, fapt relatat în revista Science Digest (1978/03). Antibioticul, în schimb, poate anihila cel mult o jumătate de duzină, în cel mai bun caz. Argintul coloidal nu distruge bacteriile folositoare din colon, deoarece se absoarbe în intestinul subţire. În principiu, e capabil să asigure protecţie antibacteriană, fără efecte secundare. În grădină îl putem folosi la tratarea plantelor împotriva ciupercilor şi bacteriilor, îl putem folosi ca dezinfectant pentru apa potabilă şi pentru locuinţă.

Consumarea solutiei de argint coloidal de bună calitate s-a dovedit folositoare în tratarea următoarelor boli: Sindromul Lyme, pneumonia, candida, inflamarea ochilor, urechilor, a gurii şi gâtului, gripă, herpes, gastrită, pe răni externe, eczeme, pe iritaţii, muşcături de insecte, negi, se poate folosi cu succes şi în cazul inflamaţiilor de piele. Întăreşte sistemul imunitar şi ajută la dezvoltarea fătului, regenerează oasele.

Compoziţie: Apă filtrată într-o instalaţie de tratament al apei cu cartuse de carbon activ argintat, purificată prin osmoză inversă şi extract de sâmburi de grapefruit.
Mărimea particulelor coloidului de argint din compoziţie este de 1-100 nanometri. Pe baza controlului PPM, s-a determinat concentraţia produsului ca fiind de 20-25 PPM (un milion de molecule de apă conţin 20-25 nanoparticule de coloid de argint insolubil).
Se va agita înainte de întrebuinţare, deoarece în cursul depozitării se poate forma un precipitat şi supernatant fin. Aceste modificări nu influenţează compoziţia produsului, respectiv nu au efecte negative asupra stării de sănătate.
Experienţa a 100 de ani de utilizare ne arată că produsul nu prezintă efecte nocive asupra sănătăţii.

Mod de administrare: 20-50 ml/zi.

Q10 - 100 / 250 CAPSULE

Coenzima Q10 este o substanţă proprie organismului, numită ubichinonă. Coenzima Q10 are proprietăţi antioxidante marcate şi este indispensabilă funcţionării anumitor celule. Coenzima Q10 are rol de catalizator în procesele de refacere energetică a celulelor. Participă în formarea centrului energetic al celulelor, având un rol cheie în procesele intracelulare.

Coenzima Q10 funcţionează pe baza unui principiu asemănător cu cel al unei centrale energetice. Energia introdusă odată cu hrana, în urma unor procese biochimice este transformată într-o formă accesibilă şi utilizabilă de către organism. Nivelul coenzimei Q10 din organism scade odată cu înaintarea în vârstă. Coenzima Q10 nu este o substanţă străină organismului, deoarece organismul însuşi o produce, însă nu întotdeauna în cantităţi suficiente! Un regim alimentar obişnuit nu poate asigura cantitatea de coenzimă Q10 necesară organismului (sursele naturale ale acesteia sunt: macroul, somonul, sardina, inima de bovină şi ficatul), de aceea suplimentarea este indicată.

Creşte gradul de detoxifiere a organismului, încetineşte procesul de îmbătrânire şi prelungeşte durata de viaţă a celulelor.

Are efect antioxidant puternic, intervine în buna funcţionare a celulelor sistemului imunitar, acestea necesitând un consum energetic sporit.

Dintre cele 10 tipuri de coenzime Q cunoscute, doar coenzima Q10 poate fi regăsită în ţesuturile corpului uman.

Administrare: 1 - 2 capsule / zi.

PVG – Ganoderma Lucidum - 100 / 250 CAPSULE 

Omenirea cunoaşte de mai bine de 2000 de ani efectele miraculoase ale ciupercii Ganoderma Lucidum care conţine câteva sute de elemente biologic active, cu efecte benefice asupra sistemului imunitar. Cea mai importantă valenţă o constituie efectul de întărire a sistemului imunitar. Ciuperca are in componenta hidraţi de carbon, albumine în proporţie redusă, grăsimi, alcaloizi, vitamine şi săruri minerale. De asemenea conţine un număr de 17 aminoacizi. Albuminele prezintă o valoare biologică mult superioară în raport cu orice alte albumine de origine vegetală, atingând valorile specifice ale albuminelor de origine animală.
Elementele active pot fi împărţite în 3 categorii: 30% elemente solubile în apă, 65% elemente solubile organic, 5% elemente volative. Cele mai multe dintre bolile cronice şi acute se datorează dezechilibrului organismului, determinat de acumularea de toxine. 

Este un antioxidant puternic, elimină radicalii liberi.

Recomandari de utilizare: În mod normal 1 capsulă pe zi, iar în cazuri extreme cel mult 2 capsule pe zi, sau după sfatul medicului. Se înghite cu multă apă. 

MAXIMA – 100 CAPSULE 

• Este complexul flavonoizilor din sorg şi al concentratului fructului Tribulus Terrestris;
• Stimulează secreţia celui mai activ hormon steroid androgen, testosteronul, îmbunătăţeşte capacitatea fizică şi psihică, facilitează regenerarea mucoasei uterine, motiv pentru care se recomandă administrarea acestui după naştere şi în ultimele zile ale ciclului menstrual;
• Este bogat în saponoizi vegetali, flavonoizi şi antioxidanţi. 

TRIBULUS TERRESTRIS
Este o plantă răspândită pe toată suprafaţa terestră. În China a fost folosit de peste 400 ani pentru amplificarea libidoului şi a potenţei sexuale masculine.
În unele regiuni ale Europei este folosit de secole pentru creşterea dorinţei sexuale şi pentru tratamentul impotenţei.

Are efect afrodisiac. S-a demonstrat că planta creşte în mod semnificativ sinteza hormonilor sexuali, dintre care a testosteronului cu 30%. În urma unui studiu pe animale s-a constatat că, deja după o lună, duce la creşterea importantă a numărului şi mobilităţii spermatozoizilor.

Tonifică sistemul nervos prin îndepărtarea depozitelor produse în unele segmente ale căilor nervoase. Stimulează funcţiile cerebrale, are efect energizant.

Compoziţie: complex format din rodul plantei medicinale Tribulus Terrestris (Colţii babei) (precursor al testosteronului) şi flavonoidele sorgului.

Mod de administrare: 3 x 2 sau 2 x 2 capsule/zi. A se înghiţi cu multă apă. Atenţie: A nu se depăşi doza zilnică recomandată!

Kalcium Korall - 100 / 250 CAPSULE (CoralCalciu) 

Analiza chimică a calciului provenit din recifele de corali de pe insula Sango a demonstrat o identitate apropape totală cu cea a calciului din compoziţia oaselor umane. Majoritatea oamenilor sunt surprinşi să afle că procesul de fixare a ionilor de calciu de către coral are loc în urma simbiozei cu o anumită algă.
Această microalgă trăieşte în scheletul coralului, facilitând asimilarea substanţelor nutritive necesare. Prin acest proces coralul devine o importantă sursă naturală de substanţe minerale. Produsul CoralCalciu, oferă o importantă sursă de calciu pentru organism, contribuind la menţinerea masei osoase, încetinirea procesului de rarefiere a structurii osoase odată cu înaintarea în vârstă, menţinerea echilibrului acido-bazic adecvat al organismului.

În cazul adulţilor tineri aportul de calciu se află în echilibru cu cantitatea eliminată. În cazul osteoporozei sau al osteomalaciei acest echilibru este perturbat, cantitatea de calciu eliminată depăşind aportul acestui element. Structura osului devine mai rarefiată, mai „uşoară”, fiind astfel mult mai vulnerabilă la rupturi.

Necesarul de calciu la femei este mai mare decât cel al bărbaţilor.
În perioada post-climacteriu, datorită scăderii nivelului estrogenilor în sânge, scade şi nivelul calciului la femei.

Utilizare: doza zilnică recomandată este 2 capsule/zi.  

SEMINŢE DE CÂNEPĂ (KENDERMAGDI) CU FIBRE - 200 g 

Conţine: seminţe de cânepă măcinată, miere de castane, miere de tei, sâmburi şi coji de seminţe de struguri roşii măcinată, ulei de cânepă, ulei de sâmburi de struguri şi vitamina C. Seminţele de cânepă conţin 30% proteine, 41% grăsimi, 15% carbohidranţi, ele fiind mult mai valoroase din punctul de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. În seminţele de cânepă, acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raport 3:1.

În plus semninţele de cânepă sunt singurele seminţe comestibile care au în componenţa lor cantităţi substanţiale de acid gama-linoleic. Microelementele prezente în seminţele de cânepă includ: strontiu, arseni şi crom. De asemenea este o sursa bogata in vitamina E. Uleiul de cânepă are în compoziţe: acid oleic, acid linoleic, acid gama linoleic, acid alfa linoleic, acid stearidonic si vitamina E.

Uleiul din sâmburi de struguri este caracterizat de conţinutul ridicat în acid linolic, unul dintre acizii graşi esenţiali. Mai conţine acid palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, etc. Cea mai mare cantitate de substanţe biologic active se găseşte în coaja boabelor de struguri: vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina A, potasiu, magneziu şi calciu.

Principalele componente ale mierii de albine sunt zaharurile. Mierea conţine cantităţi reduse de substanţe azotoase reprezentate în principal de enzime care alcătuiesc un echipament bogat şi complex. Ea conţine o gamă largă de acizi organici, pigmenţi, uleiuri eterice.
Coaja seminţelor de struguri roşii conţin din belşug fibre şi antioxidanţi cu efect în reglarea tensiunii arteriale şi metabolismul colesterolului. Fibrele împreună cu flavonoidele şi polifenolii conţinuţi de aceşti struguri contribuie la menţinerea elasticităţii vaselor şi împiedică acumularea LDL colesterolului.

Utilizare: doza zilnică recomandată este 1-2 linguri/zi. 

SEMINŢE DE CÂNEPĂ (KENDERMAGDI) CU CIOCOLATĂ SI FIBRE - 200 g

Organismul uman conţine 25 de tipuri de aminoacizi, dintre care un număr de 20 sunt formatori de proteine.

Aminoacizii necesari sintezei proteinelor şi a altor compuşi azotaţi sunt furnizaţi de către proteinele din alimentaţie. Necesarul de proteine înseamnă necesar de aminoacizi. Procentul de proteine din organism este de 14-16%, şi aproximativ 0,1% aminoacizi liberi.

Efectele pozitive ale aminoacizilor:
Scăderea nivelului de colesterol şi trigliceride, prevenirea afecţiunilor de natură cardio-vasculară, scăderea tensiunii arteriale. În caz de obezitate, favorizează revenirea la greutatea ideală, eliminând surplusul de grăsimi din organism. Aminoacizii au efect tonic asupra sistemului imunitar. Favorizează activitatea corticală. Consumul regulat este fundamental necesar în formarea şi reînnoirea organismului.

Efectul fibrelor din componenţa seminţelor de cânepă: în prevenirea cancerului, întârzierea proceselor de îmbătrânire, stimularea vederii, este indicat în carenţele de fier, hiperaciditate, dar prezintă şi efect antiinflamator. Are efect de reglare a nivelului de glucide din sânge, a metabolismului lipidic, întăreşte pereţii vasculari, ţesutul conjunctiv elastic de la nivel pulmonar, sistemul digestiv, dar ajută şi în prevenirea apariţiei cariilor dentare şi protecţia smalţului dentar. Aceste proprietăţi sunt completate de acţiunea protectoare asupra metabolismului colagenului, respectiv întărirea sistemului imunitar.

Alimentele bogate în fibre sunt indispensabile pentru buna funcţionare a tractului digestiv, deoarece elementele care nu pot fi absorbite formează substanţa balast, care prin umplerea intestinelor face posibil tranzitul continuu al conţinutului intestinal. Pe lângă acestea, alimentele bogate în fibre sunt şi o importantă sursă de vitamine şi săruri minerale. Alimentele bogate în fibre sunt principala noastră sursă de vitamină D, A şi E, respectiv oligoelemente. Oligoelementele au un rol vital în prevenirea şi împiedicarea proceselor de natură malignă.

Datorită compoziţiei lor, fibrele reduc tulburările circulatorii şi împiedică apariţia procesului de îmbătrânire. Elementele vitale sunt: vitaminele A şi E, seleniul, dar importante sunt şi calciul, magneziul, fierul, zincul, manganul, cuprul şi cromul, complexul de vitamine B şi acidul folic.

ARBA CHANCA PIEDRA (Litotritol) - 100  CAPSULE

  Scade riscul litiazei urinare.
•  Inhibă creşterea în volum a calculilor urinari.
•  Stimulează secreţia de bilă, favorizând astfel eliminarea calculilor biliari. Are efect analgezic.

Este o plantă perenă, originară în valea Amazonului şi în alte regiuni de păduri tropicale, unde a fost folosită cu succes de multă vreme, pentru favorizarea eliminării calculilor urinari şi biliari. Dr. Wolfram Wiemann (Nürnberg, Germania) a tratat peste 100 pacienţi cu litiază renală cu Chanca Piedra pe care a procurat-o din Peru. Terapia s-a dovedit eficientă la 94% dintre bolnavi, în eliminarea calculilor urinari, în decurs de 1-2 săptămâni. Într-un studiu din 2002, cercetătorii din India au demonstrat că planta stimulează secreţia biliară prin creşterea sintezei acizilor biliari.

Are, de asemenea, efect hepatoprotector şi antihepatotoxic. În urma unui studiu pe animale (şobolani) s-a constatat un efect protector împotriva acţiunii hepatotoxice a alcoolului, cu normalizarea funcţiei hepatice a animalelor. La copiii cu hepatită acută, trataţi cu această plantă, funcţia hepatică s-a normalizat în decurs de 5 zile.
Un al treilea domeniu de cercetare a demonstrat efectul analgezic al plantei. Acest efect este de 7 ori mai intens comparativ cu cel al aspirinei. Din cauza acţiunii antispastice şi miorelaxante, administrarea este contraindicată la gravide.

Compoziţie:
• Phyllantus niruri;
• polifenol;
• flavonoid.

Mod de administrare: 3 x 1 sau 3 x 2 capsule/zi. A se înghiţi cu multă apă! Atenţie: A nu se depăşi doza zilnică recomandată!

MEDICANNABIS (Cannabis Sativa) - 100 CAPSULE
Calmant natural, reduce încordarea

Acum şi sub forma de capsule gelatinoase moi (100 capsule/cutie).
Se extrage dintr-un hibrid de cânepă de cultură (Cannabis sativa).

Este singurul ulei din seminţe care nu conţine aproape deloc acizi graşi saturaţi, însă conţine în procent de aproape 90% acizi graşi nesaturaţi. Conţine 50-60% acid linolic (omega-6) şi 15-20% acid alfa-linolenic (omega-3). Acest raport acid linolic/acid linolenic corespunde dozei zilnice recomandate pentru aceşti compuşi şi este o compoziţie unică în natură. Alături de acidul linolic şi alfa-linolenic, uleiul de seminţe de cânepă mai conţine aprox. 2-6% acid gama-linolenic (GLA) este unul dintre acizii graşi esenţiali. El joacă în organism un rol cel puţin atât de important ca cel al vitaminelor.

De ce să fim deschişi în privinţa canabinoidelor? Cu un deceniu în urmă, cercetătorii au descoperit la nivelul creierului, receptori specifici pentru canabinoide. Aceşti receptori au fost localizaţi la nivelul sistemului nervos central şi al sistemului imunitar. Cele mai recente cerecetări situează substanţele de tip canabis, aşa-numitele „endo-canabinoide” în centrul lor de interes. Aceşti compuşi pot fi sintetizaţi şi de organism. Ei formează în creier o structură importantă care facilitează comunicarea interneuronală, sincronizând sinapsele responsabile de procesul de memorie şi de alte procese cognitive. „Canabisul natural” este prezent în creier în cantitate infimă, efectul său fiind minim. „Canabisul” produs de creier este indispensabil în procesul zilnic de gândire, el este o substanţă chimică care are efect asupra funcţiilor locomotorii, cognitive şi asupra celor mai importante funcţii senzoriale ale organismului.

De ce cânepa nu este o plantă ilegală? (Cannabis sativa) Seminţele de cânepă hibrid de cultură (Cannabis sativa = cânepa cultivată) nu conţin THC (tetrahidrocanabinol), astfel nu au efecte halucinogene, ci dimpotrivă au numeroase efecte fiziologice utile. Produsul nu produce dependenţă, deoarece nu conţine substanţe psihoactive. Compoziţia sa este conformă cu prevederile normelor europene.

Compoziţie: ulei presat la rece din seminţe de cânepă, struguri, nuci, mac, in, cu un conţinut ridicat de ALA, GLA, respectiv de acizi graşi OMEGA -3, -6, -9.

Mod de adminitrare: La capsule gelatinoase moi doza zilnica recomandata este: 1-2 x 2 capsule/zi. Produsul poate fi consumat în mod continuu.

ULEI MEDICANNABIS(Cannabis Sativa) - 200 ml 
Calmant natural, reduce încordarea

Uleiul de cânepă este singurul ulei în compoziţia căruia nu apar acizi graşi saturaţi, fiind format în proporţie de aproximativ 90% din acizi graşi nesaturaţi. Conţine: acid linolic (omega-6) în proporţie de 50-60%, acid alfa-linolenic (omega-3) în procent de 15-20%. Raportul acid linolic/acid alfa linolenic, unic în combinaţie naturală, corespunde nevoii zilnice recomandate de acizi graşi. Alături de aceşti compuşi, uleiul de cânepă conţine circa 2-6% acid gamma-linolenic (GLA).

În urmă cu zece ani, cercetătorii au descoperit existenţa unor receptori ai canabinoidelor la nivel cerebral. Aceşti receptori au fost identificaţi în special la nivelul sistemului nervos central şi al sistemului imunitar.

Aşa numitele „canabinoide endogene”, substanţe asemănătoare canabisului, formează obiectul cercetărilor recente. Aceşti compuşi pot fi sintetizaţi şi de către organism.

La nivel cortical joacă un rol important în favorizarea contactelor interneuronale, înlesnind procesele de memorie şi cognitive.

De ce cânepa (Cannabis sativa) nu este ilegală?

Seminţele de cânepă obţinute prin hibridare (Cannabis sativa = cânepă utilă) nu conţin THC, din care cauză nu are efecte de alterare a conştienţei, dar prezintă numeroase alte efecte pozitive. Extractul seminţelor corespunde prevederilor normelor şi reglementărilor europene.

Care sunt domeniile în care se manifestă efectul benefic al seminţelor de cânepă? Influenţează pozitiv activitatea organelor, stimluează sistemul imunitar.

Utilizare: doza zilnică recomandată este 1-2 x 2 ml/zi. 

SEMINŢE DE CÂNEPĂ (Kendermag) - 100 / 250 CAPSULE 

Dintre cele peste 3 milioane de plante comestibile din flora Pământului, nu există o plantă comparabilă cu cânepa din punctul de vedere al valorii nutritive. Proteinele din seminţele de cânepă conţin toţi cei 8 aminoacizi esenţiali, uşor digerabili şi absolut necesari metabolismului.

Semniţele de cânepă conţin 30% proteine, 41% grăsimi, 15% carbohidranţi, ele fiind mult mai valoroase din punc de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. In seminţele de cânepă, acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raport 3:1. În plus semninţele de cânepă sunt singurele seminţe comestibile care au în componenţa lor cantităţi substanţiale de acid gama-linoleic (GLA), cu efect terapeutic demonstrat.

Microelementele prezente în seminţele de cânepă includ: strontiu, arseni şi crom. De asemenea este o sursa bogata in vitamina E.

Utilizare: doza zilnică recomandată este 1-2 capsule/zi.

RELAXETIN – 60 CAPSULE
Calmant natural, reduce încordarea
 

Relaxetin este un produs nou, unic, dezvoltat de firmă. Conţine şi flavonoide din fructe, este dezvoltarea produsului Flavin 7 destinat special pentru un nou domeniu, păstrând şi totodată completând efectele terapeutice de menţinere a sănătăţii a Flavinului 7. 

Indicaţii: Relaxetin, datorită conţinutului de hamei şi colin, melioreaza simptomele depresive şi stările de tensiune, ajuta in tulburări de somn (insomnie, somn agitat). Constituie un avantaj că, în cazul administrării conform indicaţiilor, nu s-au constatat cazuri de dependenţă şi comparativ cu antidepresivele utilizate pe scară largă, acest lucru este exclus.

Contraindicaţii: Produsul este contraindicat în cazul hipersensibilităţii la substanţa activă sau la una dintre componentele produsului. Relaxetin nu se recomandă femeilor gravide. În cazul administrării produsului la copii sub 14 ani, nu avem suficiente date. Este indicat să se evite administrarea concomitentă a produsului cu alte antidepresive sau somnifere.

Se poate administra şi persoanelor care conduc autovehicole. În cazul în care se constată o oboseală mai accentuată în timpul zilei, administrarea produsului se întrerupe sau se scade doza. În cazul apariţiei unor reacţii adverse (reacţii alergice, somnolenţă în timpul zilei), administrarea produsului se întrerupe.

Administrare: Pentru tulburări de somn se recomandă 1 capsulă cu jumătate de oră înainte de culcare. În cazul stărilor tensionate, depresii şi terapii complementare se recomandă 1 capsule pe zi, iar în cazuri mai grave se recomandă cure de 2 capsule pe zi (dimineaţa şi seara câte 1 capsulă). Conform datelor cercetărilor, produsul poate fi administrat şi fără întrerupere. Nu se recomandă depăşirea dozei de 2 capsule de Relaxetin pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Se păstrează în ambalajul original, luând în considerare termenul de valabilitate.

USTUROI - 100 / 250 CAPSULE 

Usturoiul – condiment sau remediu?
Efectele benefice ale usturoiului sunt numeroase, greu de descris în câteva cuvinte.
Datorită conţinutului crescut în vitamine şi săruri minerale, usturoiul are un efect puternic curativ.

De asemenea, este un remediu utilizat în medicina tradiţională. Usturoiul a fost utilizat chiar şi în cadrul ritualurilor de exorcizare, fapt care demonstrează puternica credinţă a predecesorilor noştri în efectele acestei plante. Conţine peste 200 de tipuri de substanţe biologic active – vitamine şi săruri minerale, aminoacizi şi enzime. Principiul activ al usturoiului este alicina, care se eliberează în cursul digestiei din aliină, sub acţiunea enzimei aliinază.

În medicina tradiţională a fost utilizat ca şi hipotensiv, în scopul prevenirii obezităţii, respectiv pentru proprietăţile sale de întinerire. Preparatul „Capsule de usturoi” păstrează efectele benefice ale usturoiului, evitând neplăcerile datorate mirosului pătrunzător al acestuia, respectiv apariţia de arsuri gastrice în urma ingestiei de usturoi în stare crudă.

Consumul în exces trebuie însă evitat, deoarece usuroiul scade nu numai fracţiunea LDL a colesterolului plasmatic, dar şi fracţiunea HDL, cu consecinţe grave, cum ar fi insuficienţa cardiacă.
Cu cât lumenul vaselor sanguine este mai îngust, tensiunea arterială creşte, respectiv creşte efortul cardiac aferent. În final are loc înfundarea capilarelor cu apariţia simptomelor, în cazul inimii de cele mai multe ori apare scleroza vaselor coronare, care determină scăderea fluxului sanguin la nivelul inimii.

În lipsa medicamentelor sintetice, în trecut usturoiul a fost utilizat în tratamentul bolilor de origine bacterienă, virală şi determinate de fungi. Aproape fiecare dintre noi suntem purtători ai unei ciuperci – drojdia de bere - care în cazul în care are loc perturbarea echilibrului natural, determină afecţiuni inflamatorii ale mucoaselor. Cea mai adecvată cale de prevenire a acestor afecţiuni este utilizarea usturoiului.

Usturoiul are rol atât în conservarea cât şi în facilitarea digerării alimentelor.
Carnea uscată este digerată mai uşor în prezenţa usturoiului.

Utilizare: doza zilnică recomandată este 1-2 capsule/zi. 

FRUITCAFÉ

 
 

FRUIT CAFÉ ALOE (3 plicuri)

Mod de preparare: Turnaţi conţinutul plicului nr. 2 (doi) în filtrul de cafea (sau presso), iar plicul nr. 1 (unu) deasupra acesteia. Din cele două pungi cu conţinut diferit se pot prepara 4 porţii de Fruit Café.
Pastrare: La loc uscat, curat, răcoros. După deschidere, vă rugăm închideţi cu grijă cutia, astfel produsul îşi va păstra timp îndelungat prospeţimea şi aroma iniţială.
ALOE – Cu puterea naturii.
Produs din: miezul şi coaja uscată şi liofilizată a strugurelui roşu, a coacăzei negre şi roşii, a măceşii, a murei negre şi prin folosirea de cuişoare, scorţişoară, ghimbir, ceai verde şi fructoză, respectiv a frunzelor de aloe, cocos şi fructoză.
Nu conţine conservanţi.

FRUIT CAFÉ CLASSIC (3 plicuri)

Aroma naturală a cafelei de fructe, gustul său de fructe adevărat, inconfundabil vă oferă o nouă formă a destinderii.
CLASSIC – Armonia clasica a fructelor proaspete.
Produs din: miezul şi coaja uscată şi liofilizată a strugurelui roşu, a coacăzei negre şi roşii, a măceşii, a murei negre, respectiv prin folosirea fructozei.
Nu conţine conservanţi.

FRUIT CAFÉ HIBIZA (3 plicuri)

Aroma naturală a cafelei de fructe, gustul său de fructe adevărat, inconfundabil vă oferă o nouă formă a destinderii.
HIBIZA – Aroma iubirii daruita de natura.
Este un produs ob
ţinut din: seminţe şi coji uscate, liofilizate din strugure roşu, coacăze negre şi roşii, măceşe, mure negre, fructoză, floare de ibiscus, floare de soc.
Nu conţine conservanţi.



Sus

AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

Make a free website with Yola