magia naturii

 

 


 


 


 


 


 

AFACERE                 PRODUSE                  PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

 
Aloe, o plantă biblică ce tămăduieşte de milenii omenirea


Extras din cartea “Plante şi miresme biblice/Hrană pentru suflet şi trup”                                                     Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru


Într-un psalm (despre care Bartolomeu Valeriu Anania ne spune că Sfinţii Părinţi şi Părinţii filocalici i-au atribuit o valoare mesianică, considerând că este închinat lui lisus Hristos, Fiul cel Iubit al Tatălui), Aloe apare alături de Smirnă  şi Balsam, toate trei plante bineplăcute lui Dumnezeu: ,,Smirnă şi balsam şi aloe mireasma şi-o răspândesc în veşmintele Tale; din palate de fildeş. Te înveselesc ele, fiice de împăraţi, întru cinstea Ta." (V.T., Psalmul 44:8). Cu ulei de Aloe şi Smirna va  fi îmbibat giulgiul în care este înfăşurat trupul Mântuitorului: ,,Şi a venit şi Nicodim - cel care venise la El mai înainte, noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe. Deci ei au luat trupul lui lisus şi l-au înfăşurat în giulgiu cu miresme, aşa cum este obiceiul de îngropare la Iudei" (N.T., loan 19:39-40, BVA, pag. 1580).

Imagini încrustate ale plantei Aloe vera au fost găsite pe ziduri egiptene datând din anii 4000 înainte de Hristos! Egiptenii credeau că sucul de Aloe are o putere miraculoasă de vindecare. Din acest motiv, ei atribuiau plantei un statut regesc şi o socoteau un simbol al nemuririi, asezând-o printre alte ofrande funerare în mormintele faraonilor. În faimosul papirus "Ebers" (1550 i.Hr.), în care sunt descrise 200 de plante medicinale, sunt prezentate şi 12 formule de preparate pe baza de Aloe în amestec cu alte plante.

Reginele Nefertiti şi Cleopatra o foloseau în ritualurile de înfrumuseţare. Negustorii arabi au răspândit informaţia despre calităţile terapeutice ale plantei Aloe şi în alte părţi ale lumii.

Tot în Antichitate, speciile de Aloe cu proprietăţi vindecătoare erau cunoscute de greci, romani, babilonieni, indieni şi chinezi. Se spune că Alexandru cel Mare a fost îndemnat de Aristotel, după cucerirea Persiei, să ocupe insula Socotra din Oceanul Indian, unde creştea miraculoasa plantă atât de necesară pentru tratarea soldaţilor răniţi. Şi în Ţara Sfântă, Aloe era cunoscută şi utilizată pentru aceleaşi proprietăţi.

Proprietăţi terapeutice
Rezumativ, produsele originale de Aloe vera prezintă următoarele recomandări:

 • stimulente ale digestiei şi circulaţiei sanguine şi limfatice, hepatoprotectoare;
 • stimulente ale funcţiei hepatice, a colecistului şi rinichilor;
 • în ulcerul gastro-duodenal, cu acţiune cicatrizantă şi cu acţiune antibacteriană asupra Helicobacter pylori, în acest caz fiind benefică asocierea cu extracte pe bază de Hydrastis canadensis şi cu vitamina U din sucul de varză albă;
 • în diabetul de tip II, asociat cu alte antidiabetice din plante (cu ,,insulina vegetală", de exemplu), reglează metabolismul glandei pancreatice sau chiar vindecă boala, după un tratament de cel puţin şase luni;
 • în diabetul de tip I, produsele de Aloe scad doza zilnică de insulină necesară cu până la 50%;
 • în afecţiunile hepatobiliare, stimulează secreţia de interferon, jucând un rol important în hepatitele de tip B şi C şi stimulează regenerarea celulelor hepatice;
 • în afecţiunile oculare, reduc opacitatea cristalinului în cataracte, ameliorează vederea în cazuri de miopie şi vindecă blefaritele şi conjunctivitele;
 • în tratamentul extern, dau rezultate bune în plăgi infectate, în cicatrizarea rănilor şi în dureri reumatismale;
 • în alergii, atenuează pruritul şi previn erupţiile cutanate;
 • dau rezultate bune în numeroase dermatite, recomandându-se asocierea tratamentului extern cu cel intern.

Recomandările privind utilizarea preparatelor de Aloe vera par multe, dar nu exagerat dacă ţinem seama de numărul mare de compuşi chimici (peste 75) pe care îi conţine gelul extras din plantă. Preparatele de Aloe vera nu se adresează unui organ afectat, ci acţionează asupra întregului organism. În prezent au loc numeroase cercetări, ale căror rezultate, pe măsură ce vor fi confirmate prin studii clinice, vor conduce la utilizarea gelului de Aloe vera şi ca factor colagen, ca antioxidant în bolile canceroase, în psoriazis etc.

Observaţii
În cazuri rare s-a observat o hipersensibilitate la unele produse pe bază de Aloe vera care nu au fost suficient purificate sau care conţin conservanţi chimici.


“Plante şi miresme biblice/Hrană pentru suflet şi trup”-  Ovidiu Bojor, Răducanu Dumitru, editura Fiat Lux, 2006.


 

 • Cel mai mare producător şi distribuitor de produse din Aloe Vera pentru sănătate şi frumuseţe din lume!
 • Plantaţii proprii cu mii de hectare cultivate cu aloe, fără pesticide şi erbicide.
 • Instalaţii proprii de prelucrare  ultramoderne.
 • Controlul riguros al calităţii:
    - Produsele Forever au fost primele care au primit recunoaşterea Consiliului Internaţional Ştiinţific pentru Aloe, instituţie abilitată să certifice calitatea şi puritatea produselor pe bază de Aloe.       
    - Produsele Forever respectă reglementările iudaice şi musulmane reconfirmând aprecierea globală acordată companiei.
    - Produsele noastre nu sunt testate pe animale.
Ingredientul principal al produselor Forever este gelul de Aloe Vera stabilizat printr-un procedeu natural brevetat!Având în vedere că la emisiunile TV dl. farmacist Ovidiu Bojor nu poate face reclamă şi trimitere directă la proprietăţile terapeutice ale plantei Aloe Vera, avem acum adevărata părere a domniei sale cu acest extras din cartea pe care a publicat-o în 2006 la editura Fiat Lux, colecţia Sănătate pentru toţi.

Aloe Vera. Sănătate. Prosperitate. Împreună.


AFACERE                 PRODUSE                  PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

Make a free website with Yola