magia naturii


 


 AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDACATALOG VITA CRYSTAL 2015


Omul reprezintă centrul de convergenţă al firmei noastre.


Vita Crystal Research este un lider în producţia de flavonoide în Europa. Misiunea pe care şi-a formulat-o este aceea de a îndruma oamenii spre un mod de viaţã cât mai sãnãtos, spre alimentaţie corectã şi importanţa profilaxiei. Produsele realizate în propriile întreprinderi sunt preparate cu foarte multã grijã, având în compoziţia lor doar substanţe naturale şi energii concentrate, substanţe care, din punct de vedere fiziologic, sunt valoroase atât ca suplimente nutritive, cât şi din punct de vedere al produselor create pentru a menţine în organism sistemul imunitar, precum şi calitatea de a sprijini autoechilibrarea şi autovindecarea.

Cel mai important domeniu de cercetare al societãţii Vita Crystal Research este dezvoltarea acelei ramuri a medicinii de descoperire a antioxidanţilor, ce pot fi folosiţi în înlãturarea efectelor periculoase a radicalilor liberi. Efectul caracterului ofensiv al radicalilor liberi este determinat de îmbãtrânire şi boli ca: scleroza, cancer, cele de inimã, ale aparatului circulator, inflamaţii, cele ale intestinului etc. Bolile respective apar de obicei atunci când organismul nu mai este capabil sã facã faţã cu sistemul propriu de antioxidanţi şi mecanismul de corectare nu mai este capabil sã înlãture radicalii liberi. Un rol important în apariţia radicalilor liberi joacã şi urmãtoarele elemente: radiaţiile ultraviolete, radiaţiile micro, fumul de ţigarã, dizolvanţii industriali şi alte chimicale.

 

Despre vitamine a auzit toatã lumea, despre antioxidanţi mai puţini. Dar imediat aceastã noţiune nu ni se mai pare nouã dacã spunem cã şi vitaminele fac parte din aceastã noţiune polisemanticã. Ce sunt de fapt aceste rãdãcini libere? Acele elemente nocive, molecule instabile sau pãrţi moleculare, care în urma rezultatului de oxidare în organism se produc peste tot. Sensul noţiunii poate fi comparat cel mai bine cu fenomenul de ruginire. Radicalii liberi eliberaţi vor încerca sã se lege de diferite substanţe şi acest efect determinã dereglãri grave. Aceste legãturi conduc la îmbolnãvirea celulelor, care influenţate elibereazã noi şi noi radicali liberi. Aşadar, celulele noastre în timpul întregii vieţi sunt expuse influenţelor nocive ale radicalilor liberi. Situaţia menţionatã nu are efect doar asupra frumuseţii noastre, ci ne poate periclita însãşi calitatea vieţii. Moleculelele respective distrug ţesutul pielii şi îngreuneazã regenerarea celulelor. Astfel, prin apãrarea contra radicalilor liberi, micşorãm puţin ritmul de îmbãtrânire şi posibilitatea apariţiei de noi boli. Antioxidanţii, din punct de vedere chimic, sunt substanţe cunoscute, ne apãrã, ne întineresc. Funcţioneazã ca un scut de protecţie contra radicalilor liberi. În cazul unor situaţii normale, organismul nostru este capabil sã reducã la zero efectele radicalilor liberi şi sã menţinã în echilibru organismul. Dar dacã acest echilibru este rãsturnat, oxidarea celulelor şi îmbãtrânirea se accentueazã (devine mult mai rapidã). Pentru evitarea acestei situaţii, întãrirea sistemului imunitar slãbit si micşorarea dãunãtorilor naturali, în cazul bolilor cronice, ca o terapie complementarã, se pot lua antioxidanţi cu efecte deosebit de bune. În cazul celei mai mari pãrţi a substanţelor, organismul le poate lua doar din surse externe.

Bineînţeles cã cea mai originalã compoziţie de antioxidanţi este cea din grupa flavonoidelor. Numele de flavonoide înseamnã o grupã de compuşi. În prezent, cunoaştem peste 5000 de feluri de flavonoide care sunt obţinute cu precãdere din coaja fructelor, seminţe sau, de pildã, mai pot fi regãsite şi în penduculul strugurilor. Le este caracteristic cã sunt de 20-50 de ori mai tari ca douã dintre cele mai cunoscute substanţe de antioxidanţi, vitaminele C si E. Flavonoidele au cel mai important nivel de substanţe antioxidante. Ajutã la regenerarea efectului vitaminei E şi mãreste efectul vitaminei C şi nivelul beta-karotinei. Oferã posibilitatea ca vitaminele sã nu fie folosite în organism ca antioxidanţi, ci sã funcţioneze ca vitamine! Micşoreazã tensiunea şi nivelul de colesterin din sânge. Împiedicã depozitarea colesterinului asupra pereţilor vasului sanguin. Efectele benefice se datoreazã faptului cã dilateazã arterele pulmonare, astfel îmbunãtãţind circulatia sanguinã a musculaturii inimii şi ajutã la procesele de metabolism, în urma cãrora creşte puterea contracţiilor inimii. Prin folosirea regulatã, se amelioreazã calcificarea şi îngustarea arterelor. Printr-un sistem curat al arterelor, substanţele nutritive şi oxigenul ajung mult mai eficient la celule. Cu acestea sunt mãrite şi influenţele altor substanţe deoarece, printr-un sistem circulator mai curat, ele pot avea o eficienţã mult mai mare.


AFACERE               PRODUSE                 PRETURI                 INSCRIERE/COMANDA

Make a free website with Yola